Светлосни панел на зиду: оригиналне опције осветљења за стан или кућу

Леп симетрични дизајн ходника

Леп симетрични дизајн ходника

Опције за декорисање соба данас су толико разноврсне да могу само задовољити и чудити. Једно од нестандардних решења је светло панел на зиду. Ово је оригинални светли додатак за декорацију, који неће никога оставити равнодушним.

 • Шта је светлосни панел на зиду?
 • Области употребе и користи
 • Елементи осветљења
 • Варијанте производа у унутрашњости
 • Постављање светле плоче
 • Закључак
Оникс са позадинским осветљењем изгледа веома импресивно

Оникс са позадинским осветљењем изгледа веома импресивно

Шта је светлосни панел на зиду?

Светлосни панел је слика која је осветљена преко целе површине или његових делова. Слика се наноси на стакло или други материјал који издржава загревање и не губи своје особине.

Ентеријер спаваће собе у фузионом стилу

Ентеријер спаваће собе у фузионом стилу

Дрвена тераса са фонтаном и светлом панелом

Дрвена тераса са фонтаном и светлом панелом

Важно! У појединачним случајевима не постоји таква слика, али постоји светлост са светлом. Користи се Светло ЛЕД траке, У могућности је да направи локалне нагласке и лако преузима неопходне обрисе.

Светлосни панели могу бити сложенији дизајн, у том случају одвојити панеле са фиксираним на њих ЛЕДс. Таква опција може изгледати као пуноправно зидно светло - довољно је осветљење.

Друга врста - витраж панел. Они имају атрактиван изглед и стварају врло сјајни ефекат у буквалном смислу. Побољшање визуелне перцепције постиже се ако додате поред главног светла унутар неколико лампи дуж његовог периметра. Шарене боје ће бити одличан декор чак и највише једноставно у дизајну зидова.

Области употребе и користи

Врло често светлосне плоче се могу видети у декорацији јавних места. Ово су кафе, ресторане, изложба. Слично томе, често се постављају рекламни знаци.

Сажети панел са ЛЕД позадинским осветљењем

Сажети панел са ЛЕД позадинским осветљењем

Овај елемент ентеријера изгледа одлично и привлачи пажњу. При томе, он визуелно проширује простор.

Главне предности коришћења у унутрашњости:

 1. Оригиналити оф тхе децор, вхицх ис нот усед со офтен.
 2. Поузданост, енергетска ефикасност коришћењем ЛЕД елемената.
 3. Естетика собе.
 4. Лако одржавање.

 5. Повољна цена.
 6. Велики избор слика.

Елементи осветљења

У светлосним панелима се могу користити различите опције за елементе осветљења. Ефекат зависи од онога што се користи. Опције:

 • Лампе дају распрострањен сјај, који помаже да се сви елементи слике равномерно осветли, без светлих тачака или тамних места.
Декорисање камина декоративним панелима са осветљењем

Декорисање камина декоративним панелима са осветљењем

Мала кауч у хигијенској соби

Мала кауч у хигијенској соби

 • Тапете боље је користити као додатно осветљење. Ако се у производу користи као основни, онда његово постављање треба да буде без пропуста. То јест, трака је густо постављена на целу површину. Требало би схватити да у овом случају светло може бити превише светло, па је боље изабрати слику пригушени тонови. Траке могу бити различите боје, што ствара додатни украсни ефекат.
 • Лампа са матрицом. На тржишту има много таквих људи, тако да неће бити проблема избора. Такође су економични и практични, као и претходне верзије.
Можете направити позадинску плочу с властитим рукама или купити готове производе

Можете направити позадинску плочу с властитим рукама или купити готове производе

Важно! Приликом избора обратите пажњу на употребљивост и цену. Поред тога, опција осветљења треба да буде погодна за изабрани декор.

Варијанте производа у унутрашњости

Зависно од локације светлосних панела могу имати различите погледе и створити различите визуелне ефекте.

 1. Они могу бити пејзаж или апстрактна слика, геометријске облике и друге веома различите ефекте. Избор ове или оних опција зависи од декора собе и стила дизајна.
 2. Често су коришћене слике са мотивима старих хероје, древне архитектуре, фотопринтса, познатих слика.

 3. Оригинална слика степеница која води до врта изгледа оригинално. Са правилним постављањем осветљеног елемента, могуће је створити тродимензионални ефекат.
 4. Светлосни панел у светлим бојама са апстрактном сликом биће одлична ноћна светлост и извор пригушеног светла. Ово је посебно тачно спаваће собе.
 5. Такви производи се могу програмирати да се укључе, треперење даје благи и опуштајући ефекат.
 6. Облик може бити другачији - квадрат, правоугаоник, круг, овал, полигон. Постоје интегрални модели и састављени од појединих елемената.

Постављање светле плоче

Место таквог декоративног елемента није лак задатак, али многи људи могу да се носе са тим. Избор једне или друге опције је неопходно, на основу функционалне сврхе собе, димензија, изабраног стила.

Улазна сала

Такав елемент се може ставити у било који ходник, важно је само посматрати пропорције. Када је реч о стану, у основи је ова соба мала по величини, што значи да декор треба да буде такав. Ако користите велики елемент, онда је у могућности проширити простор, посебно ако га можете пронаћи тродимензионална слика иде на даљину.

Велико округло огледало са полице у унутрашњости ходника

Велико округло огледало са полице у унутрашњости ходника

Одмаралиште, налази се на тераси

Одмаралиште, налази се на тераси

Кухиња

За кухињу би требало декоришите, што ће бити погодно за прање, а у том погледу је светлосни панел оно што вам је потребно. Најправилно место је преко благоваонице. Осим декоративне функције, панел ће обављати задатак осветљења.

Савет! Ако простор дозвољава, локација на локацији је дозвољена кухињски предпадник. Ова опција је оригинална и практична.

Унутрашњост кухиње у стилу минимализма

Унутрашњост кухиње у стилу минимализма

 • За кухињу је боље изабрати тематске слике - воће, поврће, јела, готове јела.
Дневна соба

Ова просторија је једна од највећих, тако да постоји гдје да се очисти у смислу дизајна. Што се тиче постављања, најбоље је поставити панел на највећи зид, изнад софа, у близини прозора.

Савет! Ако је завршетак неутралних основних боја, дозвољено је да користе светле, шарене плоче са осветљењем. Ако су боје толико активне, онда је вредно ставити неутралан у светле боје. Можете декорирати ставити у нишу, тако да се може сакрити и украшавати истовремено.

Дневни боравак у комбинацији са трпезаријом

Дневни боравак у комбинацији са трпезаријом

Зидни зид са декоративним дизајном

Зидни зид са декоративним дизајном

Савет! Лијепо погледај модуларни модели, који су састављени од 2-4 елемента са одвојеним позадинским осветљењем за сваки.

Закључак

Светлосни панели се све више користе у ентеријеру станова и приватних кућа. Ефекат је јединствен, јер декор у комбинацији са светлом претвара простор на најлепши начин.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: