Stílusos kőkorszak: 60+ ötlet a kandalló díszítésére kőből a belső térben

A dekorációs textúrák használata nagyon sikeresnek tűnik

Többféle textúrát használnak a befejezéshez - ez egy látványos megoldás

Legutóbb, kandallók a belső térben nagyon népszerűvé vált. Sokan kezdték otthonukban olyan helyet teremteni, ahol a családdal ülhettek, kényelmesen ültek egy meleg kandalló közelében. De mielőtt ez megvalósulna, szükség van egy ilyen légkör kialakítására az összes szabály szerint. Nem kell csak kinyitni a kandallót, és felszedni rá, hogy a kandalló harmonikusan illeszkedjen a szobába és válik a "kiemelésé". A minőségi burkolatok hosszú élettartamúak, könnyen kezelhetők. Ha nem tudja, melyiket választja, ügyeljen arra, hogy figyeljen rá díszes természetes kő, amely a befejezéshez használható.

Tartalom:

 • előnyök
 • Hogyan válasszuk ki az anyagot?
 • Hogyan viselkedjen helyesen? A munka szakaszai
Luxus kandalló a modern belső térben

Luxus kandalló a modern belső térben

előnyök

A természetes kő nagy népszerűsége a következő előnyökkel jár:

méltóság
esztétika A természetes anyag nagyon jól néz ki, nem valószínű, hogy más bélés összehasonlítható a vonzerejével.
Ellenáll a magas hőmérsékletnek és a nem éghetőnek Fűtött állapotban ez a felület nem bocsát ki toxikus anyagokat a légkörbe.
A fizikai sérülésekkel szembeni ellenállás A kő különféle fúvókákkal szemben képes ellenállni, nehéz más módon megkarcolni vagy károsítani.
Elfogadható a feldolgozás Ilyen anyagból könnyű bármilyen formát létrehozni, ami eredeti és egyedi kandallóvá teheti.
Nappali szoba a szecesszió szellemében

Nappali szoba a szecesszió szellemében

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot?

Gyakorlatilag az építőipari piacon elérhető bármelyik természetes kövek képesek díszítésre, és mindenkinek korlátlan tervezési képessége van. Különböző anyagok a felhasználhatósági időtartamon. A legrövidebbek a mészkõ és a mészkõ színes márvány - 30-70 év után változnak.

Figyelj! Az élettartam függ az anyagot érintő külső viszonyoktól és tényezőktől, valamint attól, hogy a kandalló megfelelően karbantartott-e.

A márvány felé fordulva finomabbá válik

A márványburkolat a stílus finomsága

A jegyzethez! A legnépszerűbb lehetőségek a gránit és a márvány. Az első egy tartós fajtája, amely könnyen polírozható és feldolgozható. Az ilyen anyagok azonban viszonylag nagy költségekkel járnak, mivel termelésük fáradságos.

A márvány nem olyan népszerű, mint a gránit, de nagyon szép, és lehetővé teszi a tervezők számára, hogy világos, rendkívüli remekműveket készítsenek.

Stílusos megoldás gránit felhasználásával

Stílusos megoldás gránit felhasználásával

A jegyzethez! Ezeken az anyagokon kívül mészkő, tufa vagy homokkő is gyakran használják. Az utóbbi magas hőteljesítményt biztosít, ami biztosítja a gyors felmelegedést. Egy ilyen kő hosszabb ideig tartja a hőt.

A kandalló mészkő anyaggal van díszítve

Mészkő anyaggal díszített kandalló

A burkolat anyagának megválasztásánál érdemes figyelembe venni az alábbi kritériumokat:

 1. Az áruk ára a gyártótól függ, és az importőrök számára jóval magasabb lesz.
 2. Az egészségügyi szabványoknak való megfelelés igazolása.
 3. Fontos szempont a gyártó jó hírneve, a munka időtartama a piacon. A tapasztalt gyártó minőségi termékeket kínál.
 4. A kő erősségét a szerkezete befolyásolja.
 5. A csomagolást a gyártó logójával kell ellátni.
 6. Ügyeljen a gyártás időpontjára.

Fontos a ragasztókészítmény minősége a kandalló befejezi. Válassza ki csak a jól ismert szállítót és a kő gyártó által javasolt összetételt. Ha mesterséges bevonatot ragasztunk, akkor általában ajánlott egy speciális ragasztó, amely biztosítja, hogy az anyag erősen tapadjon a felületre.

Hogyan készítsük el megfelelően a bélést?

Meg kell jegyezni, hogy ez a munka bizonyos készségeket és erőfeszítéseket igényel. Vannak olyan árnyalatok, amelyeket meg kell tanulni, mielőtt folytatnák a burkolás folyamatát.

A munka során szükséges eszközök

A munka során szükséges eszközök

Az első szakasz. előkészítő

Először is, a felületeket szennyeződéstől és portól tisztítják. A kőműves varratokat legalább 1 cm-re kell mélyíteni, a kandalló teljes felületét pedig fém hálóval kell varrni. Ezután menjen a burkolat felszereléséhez.

A kandallót külön hálóval takarjuk

A kandallót külön hálóval takarjuk

A legjobb, ha a kandalló egyik függőleges falával krétával ragasztja a padlót. Fontos, hogy a méret és forma pontosan ugyanaz legyen. Az elkészített sablonon helyezze el a burkolat összes elemét, és állítsa be egymást.

Figyelj! Ha sima felületű anyagot választott, akkor mindent plitochki, amelyek vastagságban különböznek egymástól, a paraméterek tekintetében el kell halasztani és felvenni. Egyenetlen szerkezettel különböző vastagságú anyagokat lehet használni. A legvastagabb igényt a vékony ragasztóréteg kezdetén rögzítik: a további munka referenciapontjává válnak.

Példa a bélésanyag elrendezésére

Példa a bélésanyag elrendezésére

A második szakaszban. A kandalló felületén egy kő rögzítése

A munka az alsó sarokból indul és alulról felfelé vezet. Ezután a vízszintes felső sor rögzítve van, majd a fennmaradó helyet leteszik. Feltéve, hogy a kandalló magassága több mint fél méter, amelyre a vastag csempe rögzítve van, további szerkezeti kötésekre van szükség ahhoz, hogy megbízható szerkezetet hozzanak létre.

Tipp Ez a rögzítés az erősítő hálóhoz van rögzítve, és a csempe az alsó élhez van rögzítve. A kötőelemek használata szükséges annál gyakrabban, annál vastagabb a bélés kiválasztása.

A helyes lefektetési sorrend

A helyes lefektetési sorrend

Fontos! A teljes kő rögzítését a felszínen két napig kell várnia, majd törölje le a varratokat. Érdemes megnézni egy alig észrevehető szakaszt, hogyan határozza meg az összetevő, és nyomokat hagy maga után.

A csempe elrendezése

A csempe elrendezése

A természetes kőburkolat jellemzői

 • Az anyagdarabolás során olyan apró alkatrészek maradnak, amelyek észrevehetetlen helyeken használhatók: a kandalló sarkában lévő alján vagy belül.
 • Ha szabálytalan alakot választ anyaggal szemben minden megjelölt darabszámot számozni kell. Ebből a célból egy számot írnak elő a központban, és a szomszédos töredékek számát a sarkok jelzik. Ebben az esetben nem fog eltévedni, ha anyagot visz át a felületre.
 • Ha a szemben természetes kővel mert elég drága, akkor használhatod műkő. Ez a fajta anyag természetes alternatívája. Előnyei a költségvetés, a vonzó megjelenés, amely nem kevésbé gyönyörű burkolatot hoz létre, mint egy természetes monolitból.

Ezenkívül puha és könnyen feldolgozható anyagok, amelyek elhanyagolható tömeggel rendelkeznek, így könnyen fel lehet őket helyezni a felületre. A gyártók számos elemet állítanak elő, amelyek elősegítik a különféle formák lefektetését és befejezését típusú kandallók. Az anyagválasztás közvetlenül függ a fogyasztó kívánságaitól és szükségleteitől, valamint pénzügyi lehetőségeitől.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

37 + = 41

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: