Kötött fonott szőnyeget kötöttünk: a legjobb ötleteket és változatokat a saját kezünkkel

A kreatív gondolkodás és a szabadidő segít egyedi dolgokat létrehozni

A kreatív gondolkodás és a szabadidő segít egyedi dolgokat létrehozni

Man-made termékek egyre inkább megjelennek a raktárak polcain. A kézzel készített ár nagyon magas, és az ilyen áruk hatalmas keresletet mutatnak. Számos egyszerű ötlet megvalósítható önállóan, ezért nem kell sok pénzt és időt töltenie. Az eredmény kellemes hangulatot ad Önnek és másoknak!

 • Alap - fonal
 • Algoritmus a létrehozáshoz
 • Eszközök és anyagok
 • Érdekes ötletek
A pasztell színek lehetővé teszik a termék belsejének belsejét

A pasztell színek lehetővé teszik a termék tökéletes megjelenését minden belső térben

Alap - fonal

Még ha meglátogatod a szálboltot is, valószínűtlen, hogy a megfelelő kötött fonalat megfizethető áron találod, tehát jobb, ha magad csinálod. A pályán megy a régi dolgok - persze, csak kötött: pólók, raglan, ruhák.

Fontos! Az egyes termékek vastagságának megközelítőleg azonosnak kell lennie, ebben az esetben a szőnyeg egyenletesen vastag. Tehát nincsenek olyan helyek, amelyek potenciálisan gyorsan felszakadnak.

A fonalban történő újratöltéshez széles férfi póló vagy kötött anyag használata ajánlott. Igaz, a második lehetőség, amelyet fel lehet használni, nem valószínű, hogy gyorsan megtalálható, ezért összpontosítunk arra, ami.

Gyönyörű szőnyeg a kedvence számára

Gyönyörű szőnyeg a kedvence számára

Fonalak létrehozása algoritmus

A szőnyeg forrásanyagának lépésről lépésre történő létrehozása:

 1. Vágja le a póló alját az ujjak alatt.
 2. A kapott téglalapot egy 1,5-2 cm-es szalag szélességű csíkokra vágják, a vastagsága attól függ, hogy melyik póló van. Ha ez sűrű, vághat és kicsit vékonyabb is lehet, és ha vékony, jobb tágabb értelemben. Ne vágjon a varratra 5-10 cm-re.
 3. Bővítse a pólót a varrat helyett (ahol nincs vágva).
 4. A vágást diagonálisan kell elvégezni egy vágásról a másikra. Így kiderül, hogy hosszú, folytonos szálat készítenek csomó nélkül.
 5. Továbbra is a szálat szétzúzza.
Régi, felesleges dolgok hasznosak lehetnek új kiegészítők készítésében

Régi, felesleges dolgok hasznosak lehetnek új kiegészítők készítésében

Tipp Ha különböző színű anyagokat használ, és tervez do mat egy bizonyos színes megoldással, mindegyik szálat külön köpönyeggel kell feltekerni.

Szükséges eszközök és anyagok

Minden méretű szőnyeg létrehozásához szükséged lesz:

 • Fonal. KMár tudjuk, hogyan kell csinálni.
 • Vastag horog vagy kötőtű. Kötés az ilyen anyagból sokkal kényelmesebb a kötött, a szőnyeg kiderül, hogy közepesen sűrű. Kívánság szerint megcsináltathatja vagy bármilyen más formát adhat. A fülek elsősorban négyszögletes vagy négyszögletes szőnyegeket tartalmaznak.
 • Idő és vágy. A kötési eljárás fáradságos, bár munkanap után kiváló relaxáló lehet.
 • Kész ötlet. Az úton való gondolkodás azoktól származik, akik jól ismerik horgolt technika. A kezdőknek szükségük van sémákra vagy legalább a leírás leírására.
A termék közepe különböző lehet, minden a képzelőerejétől és készségétől függ

A termék közepe eltérő lehet - mindez a képzelőerejétől és készségétől függ

Néha csak a kéz és a dolgok szükségesek

Néha csak anyag és kéz szükséges a munkához

Érdekes ötletek

A horgolás folyamata nagyon változatos lehet, segíthet megteremteni az érdekes alakzatokat és megtestesíteni a legeredetibb ötleteket.

Négyszögletű szőnyeg

Ez a lehetőség a legegyszerűbb, mivel nem igényel különleges kötési készségeket. A következőképpen jön létre:

 1. Írja be a szükséges léghurok számát a pálya kívánt hosszához.
 2. Kötözd össze az összes vásznat zsanérokkal. Különösen jó ez a minta a vastag szálakra néz. Ha a fonal vékonyabb, akkor kösse össze a varratokat a horgolás nélkül. Az anyag tovább fog menni, de maga is lábtörlő sűrű lesz.
A saját kezű ökológiai termék

A saját kezű ökológiai termék

Ez az opció nagyon kényelmes, mert nem kell kiválasztani a mintákat, hogy bejusson a sémákba. Egy golyó befejezte - a következő szálat kötheted. Minél több különböző szín és árnyalat, annál eredetibb a termék.

Tipp A méret változhat mozogni, de a hossz nem változik, de a szélessége elég.

Az is nagyon kényelmes, hogy bármikor vághatja le a fonalat, és szélesebbé teheti a terméket. Ez a szőnyeg kényelmesen használható a folyosón.

Kerek és nyitott

Egy ilyen szőnyeg nagyon eredetinek fog tűnni, különösen, ha minden szalvéta mintázatát alapul veszi. Ismét ez az opció jobban megpróbálja, ha van egy minimális kötési készség. A termék végső formája attól függ, hogy a rendszer megfelelően lett-e olvasva. Ha minden rendben van, akkor nem fog hullámok, és élei nem csavarodnak meg.

Tipp Ha a legegyszerűbb mintát a horgolás nélküli oszlopokkal használja, akkor nem kell választania, hol fejezze be. Ez azt jelenti, hogy a terméket olyan mértékben lehet előállítani, hogy a fonal elég.

Az árnyalatok és minták merész és harmonikus kombinációja

Az árnyalatok és minták merész és harmonikus kombinációja

Ha egy nyílászáró mintázatot használsz, bármely ponton nem fogsz kötni, legalább egy motívumot kell kötni. Itt szükség van egy szálak készítésére. A kezdőknek olyan rendszereket kell keresniük, amelyek magukban foglalják a kötés alapvető technikáit: egy hűvös, hűvös, hűvös, hűvös hurok. Sokan közülük.

Tipp A kötési sémák kiválasztásánál jobb, ha azokat, ahol a grafikus verzió mellett a sorok szóbeli leírása is szerepel.

fonás

Ez a technika eltér a fentiektől, mivel sem a horog, sem a küllők nem használhatók itt. A nyersanyag ugyanaz a fonal. Műveletek algoritmusa:

 1. Készíts egy fakeretet a jövő szőnyegének méretétől függően.
 2. Töltsön körmöket egymással szemben, 2-3 cm távolságra egymástól. Teljesen ne zárolja a fa, a felületen kell maradnia a sorrendben 1-1,5 cm.
 3. Az alapon húzza a körmöket anyag. Jobb használni ugyanazt a kötött, de pasztell színek.
 4. Most a legérdekesebb dolog a szövés. Csavarozza fel az alaphoz tartozó minden szál alatt és fölött. Először jobbra, majd balra.
 5. Folytassa, amíg az alap síkja tele van szövéssel.
A fa keretre fonott termék faldíszként is szolgálhat

A fa kereten szőtt termék fali dekorációként is szolgálhat

Fontos! Az eljárás során a szálakba behelyezett szálakat át kell tolni. Így létre lehet hozni egy sűrű terméket.

Amikor a helyet fonották, még mindig el kell rejtenie a csomókat. Ehhez használja a kampót, hogy rossz oldalra húzza őket. Távolítsa el a vászont a keretből - és a szőnyeg készen áll a szándékolt felhasználásra.

csomók

Egy másik érdekes technika, amely nem igényel semmilyen kötési készséget vagy fonást.

A folyamat sorrendje:

 1. Készítsük elő a háló alapját. Bármilyen alkalmas, előnyösen sűrű lehet, legfeljebb 0,5 x 0,5 cm-es cellákkal.
 2. A fonalak 12-15 cm hosszú vágásához.
 3. Továbbá minden egyszerû: a csíkok csomók, elõnyösen két csomóponton vannak rögzítve.
 4. Mozgasd jobban a középponttól a szélekig.

Az ilyen technika bármilyen minta létrehozására, a "bolyhos" hosszának módosítására, általában az összes alkotás megjelenítésére.

következtetés

Egyszerű ötletek a saját kezű szőnyegek készítésére nem lesz nehéz. Minden, amire szükség van, gyakorlatilag hulladék anyag és vágy fordítsd nekik hasznos dolgot az otthoni dolognak!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: