Függőleges kert a lakásban: 60 + lenyűgöző ötletek egy zöld sarok a saját kezét

Függőleges kert világos belső térben

Függőleges kert világos belső térben

Beltéri növények a lakásban fontos helyet foglalnak el - segítik a belső tér díszítését és a levegő tisztítását. Az otthoni kertészet azonban folyamatosan fejlődik, és a szokásos pot az ablakpárkányon nem elég. Függőleges kert - ez egy igazi áttörés, amely egyre népszerűbb. Érdemes megtakarítani az ilyen szépség megteremtésére irányuló erőfeszítéseket, és hogyan készíthetek ilyen kertet a lakásodban?

Tartalom:

 • A függőleges kert jellemzői
 • Kertészeti növények kiválasztása
 • Stílusos ötletek
 • Mester osztály
Nagy, fényűző phytosthene

Nagy luxus fitosztén

A függőleges kert jellemzői

A függőleges kert megteremtése a divatirányzatoknak tulajdonítható tájkép design. elérhetőség a falon lévő hagyományos edényeket Nem tekinthető kertnek, amely összetettebb rendszer.

 • Függőleges kert Ez egy nagy terület, amelyet egyetlen növényen ültetnek. Ez a kialakítás a falra van szerelve, ami megteremti az élő növények vertikális felszerelését.
Design modern stílusban

Design modern stílusban

A jegyzethez! A legtöbb kertet fa elemekből szerelik fel, amelyeken a virágok a keresztrudakról néznek ki. De vannak még szokatlanabb megoldások is, például textilszövetből, zsebekkel vagy műanyag tartályokkal ellátott polimer hálóval.

Típusú rendszerek tereprendezéshez

Típusú rendszerek tereprendezéshez

A vertikális kertnek számos előnye van az alapvető tulajdonságok között: van néhány hasznos lehetőség:

 1. Tárolja a területet a telek területének növelésével függőleges felületek használatával.
 2. Hozzon létre egy egyedi belső teret a lakás díszítésével és hangulatos kikapcsolódási lehetőséget biztosítva.
 3. Javítani kell a mikroklímát és az ózonlevegő a lakásban.
Csodálatos megjelenés a nappaliban

Csodálatos megjelenés a nappaliban

Tipp  A kert befogadására a lakás szinte minden helyére alkalmas. A legfontosabb dolog az optimális üzemek kiválasztása, figyelembe véve az ellátás bonyolultságát és a karbantartáshoz szükséges megfelelő követelményeket: hőmérséklet, világítás, öntözés stb.

Kertészeti növények kiválasztása

A függőleges kertben lévő beltéri növények három kategóriába sorolhatók.

 1. Az első olyan fajokat tartalmaz, amelyek ideálisak a tereprendezéshez.
 2. A második csoportban a növények jól illeszkednek, de sokkal körültekintőbbek a gondozáshoz.
 3. A harmadik kategóriában pedig vannak olyan változatok, amelyeket tapasztalattal és tudással lehet használni.

Tipp Mivel az utóbbiak összetettebbek, nem ajánlottak ültetésre kezdőknek, vagy azoknak, akik nem akarnak sok időt tölteni a növények gondozásában.

Tekintsük a legoptimálisabb fajokat, amelyek nem igényelnek komplex ellátást.

név leírás fénykép
Aglaonema Hosszú, hosszúlevelű, hőgazdag növény, mind félholdon, mind fényes fényben tartható, gyakori permetezést igényel Függőleges kert a lakásban: 60 + lenyűgöző ötletek egy zöld sarok a saját kezét
epipremnum A kanyargós liana, amely gyorsan növekszik, nem igényel sok műtrágyát, és alkalmas mérsékelten tartani Függőleges kert a lakásban: 60 + lenyűgöző ötletek egy zöld sarok a saját kezét
nyílgyökér Melegebb éghajlatra és közvetlen napsugarak hiányára van szüksége, javítja az alvást és elnyeli a negatív energiát Függőleges kert a lakásban: 60 + lenyűgöző ötletek egy zöld sarok a saját kezét
Monstera Az üzem kedvelt növénye meglehetősen könnyű növekedést mutat, mert megmagyarázhatatlan, érdekes megjelenésével tökéletesen telíti a levegőt oxigénnel Függőleges kert a lakásban: 60 + lenyűgöző ötletek egy zöld sarok a saját kezét
sárkánycserje A száraz éghajlatnak és a mérsékelt hőmérsékletnek köszönhetően a fényes világítás és a gyakori permetezés kedvelik Függőleges kert a lakásban: 60 + lenyűgöző ötletek egy zöld sarok a saját kezét
Spathiphyllum A növény gazdag zöld színárnyalatával, finom virágokkal, amely szereti a meleget és a párás klímát Függőleges kert a lakásban: 60 + lenyűgöző ötletek egy zöld sarok a saját kezét
A függőleges kert segít az alvás normalizálásában és az erő helyreállításában

A függőleges kert segít az alvás normalizálásában, és rendszeresen visszaállítja az erőt

Tipp Ha más fajoktól függőleges kertet szeretne létrehozni, érdemes szakemberrel konzultálni. A fent említett növények a leggyakoribbak, de sok más, ugyanolyan érdekes fajta létezik.

Stílusos ötletek

Miután meghatároztuk a növények kiválasztását, megkereshetjük a formát és az anyagokat. A legegyszerűbb módja egy kész növénymodul megvásárlása, vagy az egész konstrukció megtervezése a tervezővel együtt.

A jegyzethez! A drága automatizálás önhordó öntözéssel nem az egyetlen módja annak, hogy berendezzék a kívánt kertet a lakásban. Az egyik lehetőség egy fából vagy műanyagból készült kompozíció létrehozása.

Kiváló választás a konyhában

Kiváló választás a konyhában

A fitomodulák kiválasztása a növények rendelkezésre állásától, azok jellemzőiről és szükségleteiről függ. A megjelenés szempontjából kritériumként érdemes mérlegelni a méretet és az anyagot. A függőleges kert az egész falat a mennyezetről a padlóra, vagy a szobának csak egy kis dekorációjává teheti.

Tipp kivéve raklap keresztsugarakkal rozsdamentes anyagú rácsot lehet használni. A lakásban, a talaj helyett, a hidroponika tökéletes lesz. A diszkrét növényeket a talajról eltávolítják, és kiterjedt agyag és moha.

Stílusos díszítés minden szobában

Stílusos díszítés minden szobában

Tipp Azok számára, akik nem szeretik a beltéri növények tenyésztését, a legjobb, ha konzultál a fitnesztervezővel. Ő segít összeállítani a kompozíciót, beszélni a gondozásról és a termesztés jellemzőiről.

A tetőtéri stílus szellemében

Vertikális kert tetőtéri stílusban

Függőleges kert a lakásban saját kezűleg: egy mesterkurzus

Függőleges kert a lakásban: 60 + lenyűgöző ötletek egy zöld sarok a saját kezét

Tekintsen a legegyszerűbb módja annak, hogy saját kezűleg hozzon létre egy függőleges kertet. Ehhez egy átlagos fa raklap, egy vastag vászonszövet, viaszosvászon, Speciális alapozó, vízálló, fából készült anyag és egy építőipari tűzőgép.

Fontos! A fitomodulának a fából származó fő hátránya a bomlási hajlam. Mivel a talaj rendszeres öntözésre van szüksége, a fa további feldolgozást igényel. Ezért el kell kezdeni a munkát a nedvességvédelem biztosításával.

Hogyan hozzunk létre saját phytostenumot

Fitosztének létrehozása

 • A vászon az elülső oldal belsejéhez van rögzítve úgy, hogy a keresztrúdokon keresztül megtekinthető.
 • A raklap és a felső rész elülső oldalának nyitva kell maradnia, a másik oldalakat pedig olajfestékkel kell ellátni, a széleket tűzővel rögzítve.
 • A nyílt tetején tele van a talaj, töltve a teljes mennyiség a raklap. Ezt követően be kell önteni, hogy a talaj összezsugorodjon.
Egy kis függőleges kert lépésről lépésre történő megvalósítása

Egy kis függőleges kert létrehozása lépésről lépésre

 • A vászon apró metszeteinek elkészítéséhez folytathatja a növények ültetését. A kirakodás után a serpenyőt vízszintes helyzetbe kell hagyni, hogy minden növény rögzítve legyen és megengedett legyen a gyökér.
 • 14 nap elteltével a fennmaradó virágokat a tetejére telepíthetjük, és elvégezhetjük a phytosthene munkáját.

Tipp Függőleges kert létrehozásához zsebből készült, poliészterből készült kész fitomodulokat használhat. A vékony és könnyű szerkezetnek köszönhetően olcsóak és bármilyen belső térbe illeszkednek.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: