Hoe maak je een hyperthermische stuipen bij zuigelingen herkennen?

Dit type koortsstuipen wordt voornamelijk tot uiting door het optreden van toevallen vergelijkbaar met die van een epileptische aanval. Concreet kan dit tot ongewilde en ongecontroleerde bewegingen die het volledige lichaam beïnvloeden. Maar in tegenstelling tot epilepsie, neurologische status van het kind blijft normaal. In de meeste gevallen, epileptische aanvallen optreden wanneer de patiënt een virale ziekte die hoge koorts veroorzaakt. Dit kan een eenvoudig zijn otitis, een gastro-enteritis of banaal nasofaryngitis. Als deze koortsstuipen zijn over het algemeen goedaardig, ze zijn vaak een bron van zorg voor ouders die het onder ogen zien.

Want wat zijn ze veroorzaakt?

Hoewel de precieze oorzaken van koortsstuipen bij zuigelingen zijn niet formeel bewezen worden bepaalde aannames toch gevorderd. Een van hen is om te zeggen dat de aanwezigheid van hoge koorts - meer dan 38 ° C - is waarschijnlijk overmatige neuronale excitatie induceren in de onrijpe hersenen van jonge kinderen. De genetische eigenschap ook een grote invloed op het voorkomen van dit soort klinische manifestatie. Dus kinderen met koortsstuipen hebben vaak ouders die zich koortsstuipen hebben ervaren toen ze klein waren. Aan de andere kant kan kinderen die een aanval geconfronteerd vóór de leeftijd van 18 maanden recidieven lijden. Het is belangrijk op te merken dat convulsies dat optreedt buiten een ziekte met koorts niet zo koortsstuipen worden beschouwd.

Wat te doen?

In het algemeen, epileptische aanvallen duren slechts een paar seconden tot enkele minuten en spontaan te stoppen. Belangrijkste daarom rustig te blijven, om objecten dat het kind tijdens de crisis kunnen verwonden te verwijderen en zet in stabiele zijligging. Na aanvallen, is het raadzaam om het advies in te winnen van een arts om te zien of het nodig is om het kind te ondersteunen in een ziekenhuis om een ​​volledige medische check-up uit te voeren. Uit voorzorg worden kinderen jonger dan 2 jaar meestal in het ziekenhuis een paar uur te controleren. Maar in de meeste gevallen zijn de symptomen nog indrukwekkender dan serieus. Als de crisis langer duurt dan 5 minuten, is het essentieel om contact op met de SAMU (15). Sterker nog, sommige van koortsstuipen aanvallen kunnen complicaties dringend ontwikkelen en vereisen als zodanig een steun. 

Welke ondersteuning?

Onder goedaardige koortsstuipen, de dokter over het algemeen de praktijk een klinisch onderzoek om te controleren op complicaties. Zijn interventie zal meer zijn om de ouders gerust te stellen door uit te leggen de oorsprong van de aandoening. Het kan eventueel pleiten voor een koortswerend behandeling om het te verminderen koorts en om herhaling te voorkomen. Als het kind onder dergelijke reactie kan de vakman anticonvulsieve behandeling met rectale (benzodiazepine) bij nieuwe aanvallen te dienen voorschrijven. Sterker nog, sommige kinderen meer krampachtige episodes na te hebben. De temperatuurregeling is de beste manier om epileptische aanvallen bij zuigelingen te voorkomen. Het wordt daarom aanbevolen om te voorkomen dat die ook en maken hem te slapen in een kamer te warm. We moeten Drink voldoende om uitdroging te voorkomen.

Lees ook: 1000 dagen geleden, een belangrijke periode voor de gezondheid van het kind

Je hebt 3 minuten?