Je wil zeggen dat 2016 begon slecht. Na de dood van Michel Delpech zaterdag is een andere Michael die verlaat. Ons na aan het hart en dat van miljoenen Frans. Michel Galabru is overleden op maandag 4 januari op 93-jarige leeftijd. 

De aankondiging werd gedaan door onze collega's Figaro. En de familie bevestigde het droevige nieuws aan AFP. Michel Galabru in zijn slaap overleden. Onlangs heeft de acteur vertrouwde dat hij niet veel zin in het leven hebben. Het moet gezegd worden dat het afgelopen jaar is een uitdaging voor Michel Galabru. In augustus, verloor hij zijn vrouw, Claude, met wie hij een dochter, Emmanuelle gehad. Op erover zei hij: "Mijn arme vrouw stierf na een pijnlijke ziekte. (...) Op het moment zien we niets aan de hand. En dan wanneer het begint te groeien, het is verschrikkelijk." Ze leed aan de ziekte van Parkinson voor meerdere jaren. 

Bekijk foto's van zoon, dochter en kleindochter van Michel Galabru

Eind september, gaf Michel Galabru een interview in Libération, waarin hij tekenen van depressie die ons bezorgd toonde: "Het leven begint bij interesseert me niet, ik eigenlijk een paar keer gedacht om me te verwijderen, zijn af te zien van dat gebrek aan moed." 

Onlangs, iemand die werd geboren in Marokko, Safi, 27 oktober 1922, had de jongere dankzij zijn meesterlijke aangeraakt "is het noorden" in de stokken, en starring Dany Boon. 

Wie was Raimu, de bakker in "de vrouw van de bakker" Pagnol theater en bioscoop, had ook zijn broer verloor in oktober 2014 Marc Galabru. Sad en heldere, Michel Galabru hoopte geschiedenis herinnerd worden om zijn lijden te verlichten: "Ik verloor mijn broer bijna dezelfde tijd als mijn vrouw. Voor mij is het niet leefbaar. Gedurende de dag, het is goed, want er is animatie, maar 's nachts als je alleen bent, het was een verschrikkelijke tijd. Dat is waarom als God is goed, ik zou hem graag zien." Dus zelfs als we een zwaar hart, kunnen we vrede mee op te merken dat de God tot wie Michel Galabru geloofde wist zijn beroep horen ... 

Michel Galabru en zijn vrouw, Claude, in 2007.