Elke week wordt het nu cult show van Marc-Olivier Fogiel, Divan (uitgezonden op France 3) biedt haar aandeel in de openbaringen en emoties. Woensdag 13 april, is Lambert Wilson, die het vertrouwen op de rode bank komt. De acteur met name vertelde hoe hij Marie Trintignant had begeleid naar de dood in 2003.

Lambert Wilson weet lang Nadine en Marie Trintignant. In 2004 speelde hij ook in de film Nadine Colette, een vrije vrouw, waar hij de rol van Henri de Jouvenel speelde en waar hij speelde samen met zijn dochter.

In de buurt van de familie Trintignant op het moment van de tragedie die de actrice gedood, Lambert Wilson hielp vervolgens Mary om te sterven. In juli 2003, terwijl ze alle drie op het filmen in Litouwen, Bertrand Cantat, paar met Marie Trintignant, raakte herhaaldelijk zijn metgezel. Na een lange nacht, de zanger van Black Desire Group vraagt ​​om hulp en een medisch team overgebracht naar Vilnius Mary Hospital.  

Lambert Wilson zegt: "Ik zong tweemaal met Marie. Ik bracht een nacht zang aan het Vilnius ziekenhuis, was ze in een coma, en ik moest een paar uur te zingen."

Zichtbaar ontroerd, de acteur vervolgt: "Als Nadine wist dat dit was gebeurd, toen de laatste uren werd aangekondigd dat de laatste momenten te wachten stond, Nadine me terug naar het ziekenhuis in Parijs in de kliniek en zei: 'It zo dol op was toen je het zingen en het was zo belangrijk dat je het doet op dit moment in Vilnius, komen zingen. 'en ik zong zeven uur achter elkaar, tijdens de laatste uren van Mary."

Terwijl de ster, leed aan een hersenoedeem begint om weg te gaan, Lambert Wilson is getuige van een vreemd fenomeen: "Vreemd genoeg heb ik niet veel gepraat over, maar toen ze vertrokken, zuurstof ging terug en Chirurgen zei: 'Ja, we weten dat we weten niets'", Bekende de kunstenaar, alvorens te concluderen: "Ik passed out voor een paar uur nadat ze bijna deel was en ik rechante gedurende een uur. Ik begreep wat het was op die manier, dat het was gewoon te begeleiden mensen in deze passage, die niet me helemaal niet af te schrikken. Ik begeleid mensen in de dood en ik begeleid Mary. Men kan zeggen dat ik was er echt."

Een aangrijpende getuigenis, die de sterke verbinding tussen Lambert Wilson en Trintignant familie toont.

Marie Trintignant uiteindelijk stierf op 1 augustus 2003 op de leeftijd van 41 jaar. 

Lees ook: Lambert Wilson: "het is duidelijk dat ik niet heb geslapen met Abbé Pierre"