Feestvierders zal geen gebrek aan verbeelding om plezier te hebben in de avond. De nieuwste trend is enigszins verontrustend: tieners en sommige jonge volwassenen concocteraient euforische cocktail wel de "Paars drink", bestaande uit frisdrank en twee geneesmiddelen (hoestsiroop en een antihistaminicum).

Het Agence française de sécurité sanitaire des produits de santé (ANSM) heeft een nieuwsbrief gepubliceerd te kunnen melden dat deze praktijk kan gevaarlijk zijn.

In dit mengsel omvatten codeïne (aanwezig in siropen tegen hoest) en promethazine (gebruikt om allergieën en milde slapeloosheid te behandelen). Deze geneesmiddelen zijn zonder recept verkrijgbaar, is het heel gemakkelijk voor hen om ze te krijgen ...

Symptomen daarna een mengsel kan variëren van "slaperigheid of agitatie tot toevallen." Sommige misbruik van deze drugs hebben al geleid tot ziekenhuisopnames in Frankrijk.

De ANSM waarschuwt dan ook gezondheidswerkers waakzaam te zijn en kunnen sommige mensen die dit giftige cocktail voor de gezondheid consumeren helpen.

Lees ook: tabak, alcohol, drugs: hoe hij zijn teen te beheren?