Frisdrank, chocolade, verspreiding, zoete en hartige koekjes ... De Instagram-account Sugar Dealer toont het aantal stuks suiker die aanwezig zijn in levensmiddelen per dag.

WHO beveelt eten 25 gram suiker per dag

de Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid suiker inname door de World Health Organization (WHO) 25 g (equivalent aan vijf suikers). Als je dat doet zul je niet elke dag te vinden, wordt de rekening Instagram suiker Dealer u te helpen met zijn concept.

Het principe? Het nemen van een foto van consumptiegoederen laten zien hoeveel suikerklontjes zij overeenkomen. Een idee dat het bewustzijn van de hoeveelheid suiker die we consumeren zonder te weten echt verhoogt.

Een Coca Cola = 7 suikerklontjes

Opmerking: een blikje Coca Cola (33 cl) bevat zeven vierkanten suiker (35 g), de twee stukken cheeseburger rekening en suiker helft (12,5 g) en een vierkant chocolade, (6,8 g) bevat 4,2 g suiker of een vierkant. Zelfs producten die wij denken dat gezond omdat organisch zijn niet minder zoet. Bijvoorbeeld 100 g koekjes "boekweit en lijnzaad" van Bjorg bevat 23 g suiker (bijna vijf suikers).

"Het consumeren van suiker mindfully"

"Ik was op zoek naar een creatieve activiteit die op mij lijkt. Op het moment dat ik het overwegen onderwerpen en uitdrukkingsvormen, stuitte ik op een Amerikaanse documentaire 'fedup' opzegging van de suikerconsumptie in de Verenigde Staten"Zegt de accountbeheerder die anoniem wenst te blijven op de Huffington Post.

Zijn wil? Niet om te zeggen stoppen met het eten van suikerhoudende voedingsmiddelen of campagne tegen, maar om te consumeren, waarom niet, terwijl ze zich bewust van wat er is ingenomen.

Lees ook: Detox: Ik testte twee weken zonder suiker