Na een lange strijd tegen de ziekte, Mireille Darc overleed vannacht op 79-jarige leeftijd. Haar man, Pascal Desprez, stuurde een mooie boodschap aan zijn vrienden via e-mail vanmorgen om hen het nieuws te vertellen. Een bericht gelezen door Marc-Olivier Fogiel maandag 28 augustus tot en met RTL. "Beste vrienden, ik heb een trieste mededeling. De kleine hart Mireille, zo teder, zo mooi maar zo fragiel stopte met kloppen"Zo schreef Pascal Desprez. "Ze viel in slaap op haar vandaag, na bijna een jaar van strijd en lijden, sloot ze zich aan de sterren en al zijn vrienden. Ze hield zo van het leven, woonde ze met liefde, 'dat zoet water stroomt in mijn aderen'', zei ze. Goodbye Mimi snel, Pascal."

Mireille Darc ontmoet Pascal Desprez, Parijse architect, in 1996. Ze uiteindelijk jaar later trouwen, in 2002. Hij is het die zal ondersteunen tot het einde. Voor de echtgenoot van Mireille Darc, hebben de afgelopen maanden toch moeilijk te beheren zijn. Toch liefde was nog steeds sterk tussen hen en Pascal Desprez hield verklaart zijn liefde aan haar in de smaak van de interviews. "Ze gaf me twintig jaar van geluk, ik heb een enorme schuld aan haar"Hij gleed in Gala in februari. 

Mireille Darc: Alain Delon, Pascal Desprez ... die de mannen in haar leven was?

Mireille Darc, ondertussen, was de man van haar leven dankte uit het ziekenhuis. "Mijn man was geweldig"Had ze vertelde RTL. "Hij liet nooit de kant. Ik wist dat er nog een vorm van hoop. Ik dacht dat mijn leven niet zou kunnen komen, als dat. Pascal heeft altijd geloofd." Ze voegde eraan toe, voor Paris Match: "Pascal is het grootste geschenk dat het leven geeft me." Een mooi liefdesverhaal. 

Lees ook: Overlijden van Mireille Darc: Alain Delon, Pascal Desprez ... die de mannen in haar leven was?