We moeten zijn beddengoed om de 10 jaar te veranderen.

echt. De Franse gemiddelde is ongeveer 14 jaar, maar het beddengoed experts raden een vernieuwing van het elke 10 jaar. Waarom? Met een snelheid van 8 uur gemiddeld doorgebracht in bed elke nacht komt dit neer op 30.000 uur gebruik, en zo'n 150 000 bewegingen gemiddeld. Geen wonder dat het beddengoed was moe. Daarnaast is er een paar verliest bijna 300 liter water per jaar in bed, waardoor het probleem van de hygiëne van cruciaal belang voor beddengoed. Tot slot, slaap is beter in een nieuw bed, die beter ondersteunt het lichaam en maakt het mogelijk om beter rusten.

De matras is belangrijker dan de boxspring.

False. Als een gewillig besteedt aandacht aan de matras, is het belangrijk dat de basis niet te verwaarlozen. De twee elementen vormen een vitaal duo moeten samen worden gekozen om goed te passen. Een goede matras biedt verschillende functies. Het absorbeert een derde van het gewicht en de beweging van de dwarsligger en zorgt voor een grotere duurzaamheid van de matras. Het maakt het ook mogelijk om beter te beluchten. Op lamellen, veren, is de keuze gebaseerd op de matras.

een matras spring is beter dan een matras.

vals. Dit is een kwestie van persoonlijke comfort. De veer is geschikt voor mensen op zoek naar steun en stevigheid. Pocketveren bijvoorbeeld zorgen voor een grotere onafhankelijkheid te slapen, terwijl de cilindrische modellen vormen een uniform gebied van ondersteuning. De matras heeft een variabele hardheid, afhankelijk van het type en dichtheid. Het polyurethaan schuim 25-60 kg / m3 met verschillende niveaus van comfort. Latex en hoge veerkracht is perfect voor een echte slapende onafhankelijkheid (dichtheid van 50-85 kg / m3). Het is meer hypoallergeen en absorbeert vocht.

Een stevige matras is synoniem met goede nachtrust.

True en False. Stevigheid is een kwestie van smaak. U weet beter dan wie dan ook als je een zachte matras, firma of zeer hard nodig. Maar pas, stevigheid betekent niet comfort, omdat de matras eerst de contouren van het lichaam moet volgen zonder dat drukpunten bij de schouders en het bekken, en maken uitlijning van de wervelkolom. Het is duidelijk dat we niet verwarren ondersteuning (zacht, stevig) en home comfort (afgezwakt, soft ...).

Grootte doet er niet toe.

False. De Fransen zijn gegroeid in de afgelopen decennia, en het bed moet dit morfologische evolutie te begeleiden. Als de lengte belangrijk is, moeten we vooral rekening houden met de breedte van de matras. Studies hebben aangetoond dat een paar slaapt beter op een groot breed bed (160 cm minstens): slaap tijd en de kwaliteit worden verbeterd, en minder 's nachts wakker. Tot slot, als gevolg van een gemiddelde van ongeveer 40 bewegingen per nacht, de grootte is een criterium te worden beschouwd!

Je moet het bed te proberen alvorenskopen.

True. Test de matras een voorwaarde blijft, en bovendien ernstige websites kunt vaak testdagen of een uitwisseling als de matras niet past. In voorraad, voor om uw matras te proberen, wees niet bang om te gaan liggen gedurende enkele minuten in beslag nemen, in je slaaphouding en stel als je een paar. Sommige fabrikanten bieden ook een online test om uw profiel in te stellen als Profile Bedding Conforama, maar dit dient alleen om oriënteren en maken een voorselectie.

Goede bedden, c 'wordt gedwongenedment duur.

vals. De gemiddelde prijs van een kwaliteit matras is 700 €, en het duurt 1 000 € voor een volledige set. Echter, gereduceerd tot een dagelijkse kosten, de prijs van een base en matras set is redelijk, want het is 30 tot 40 cent per nacht. Als het blijft duur, de reden is van de materialen en technologieën die worden gebruikt voor het beddengoed. Want het moet worden erkend dat de matrassen zijn het verkrijgen van technisch aan alle behoeften te passen. De kosten van de grondstoffen ook een rol gaan spelen. Een matras wol is duur, maar het kan worden recardée om extra gebruiksrechten jaar te bieden.

Het maken van de keuze van natuurlijke materialen is niet een kwestie van edecologie.

echt. De ecologische reflex leidt ons soms te kiezen voor natuurlijke materialen. De matrassen zijn zware gebruikers: voor de ziel zijn bijvoorbeeld natuurlijke latex, terwijl de linnen, katoen, zijde plant of bamboe worden gebruikt voor het verpakken. Maar hun belang is niet ecologisch. De wol is een perfect voorbeeld warmteregulator. Aloe vera biedt schimmelwerende eigenschappen. Wat de bamboevezel is een transpiratieremmende en kunnen vocht.

de diffedReferentiegewicht schriftelijkre te overwegen.

echt. De sleutel hier is de steun van de wervelkolom. En dit is de schorsing van de matras biedt. Verschillende merken hebben de kwestie van de verdeling van het gewicht tot comfortabele oplossingen voor het paar te bieden aan bod, zoals de Duo-Dream gemaakt door de Nationale Bed in 1958 Vitaform van maliterie.com (Franse generale beddengoed) of matras individuo bij André Renault. Door het verstrekken van onafhankelijkheid en slaapcomfort, deze modellen bieden iedereen een oplossing voor de morfologie.

Een matras die niet te recyclen.

vals. Sinds 1 mei 2013 een eco deelname geldt voor matrassen (4 € voor een 2-zits model). Het staat de inzameling, sortering en recycling. Om dit te doen, slaat hervat uw oude matras, en het is onze verantwoordelijkheid om de omvangrijke, die hen vervolgens te leveren aan gespecialiseerde organisaties, zoals Recyc-matrassen geven. Zij zorgen voor de ontmanteling van het bed, om recyclebare materialen (hout, metaal, wol, schuim ...) terug te krijgen om ze te verzenden naar de recycling kanalen waar ze een nieuw leven zullen leven. Het recyclingpercentage van een matras is meer dan 90%. 

Verslag samengesteld door Olivier Waché.

U kunt ook: 

Kies kussen

7 tips om te handhaven en zijn beddengoed te ondersteunen

Wat dekbed kiezen?

Je hebt 3 minuten?