"Liefde is echt geweldig. Het is kostbaarder dan smaragden, en duurder dan fijn opalen. Noch parels noch granaatappels kan niet kopen, en we hebben niet verspreid in de markten. Handelaren kunnen niet emplette maken, en we kunnen hem niet aan zijn gewicht te geven in goud. "Dit citaat Oscar Wilde weerspiegelt het belang van het huwelijk van smaragd, die wordt gevierd na 40 jaar huwelijk.

Edelsteen dat symboliseert loyaliteit, loyaliteit, geduld en vooral eeuwige liefde, de smaragdgroene wordt beschouwd als "de steen der wijzen" of een die vreedzame conflictoplossing ... Voor de schrijver Rabelais, zou ze zelfs eigenschappen afrodisiaca !

Traditie geldt dat voor elke huwelijksverjaardag, bieden wij ons hart verkozen een geschenk in verband met de zaak in de schijnwerpers dit jaar ... Maar als je niet beschikt over de mogelijkheid om een ​​smaragd bieden je honing, geen paniek! Voor symbool zal een groene gift heel toepasselijk zijn. Hier zijn enkele ideeën om u te inspireren.

40 jaar van het huwelijk, 4 romantische ideeën voor emerald bruiloft

Een reis naar het einde van de wereld (of niet)

budget: variabel. Het hangt meestal af van uw bestemming (Dinan is een beetje goedkoper dan Sydney)

De Emerald Coast, weet je? De Mont Saint-Michel, Dinan, Saint-Malo, Cancale ... Dit kleine stukje van Groot-Brittannië liefhebbers van de natuur: men kan doen om te wandelen, historische toerisme en gastronomische, sport en / of water. .. Leuk voor een weekend voor twee personen.

Verder is duurder, maar ook meer exotische: Brazilië, Colombia, Madagascar, India en Australië. Inderdaad, dit is de belangrijkste producerende landen van smaragden in de wereld: een goed excuus om te reizen tijdens deze uitstekende trouwdag!

variatie: een cruise naar de Seychellen, aan lieve woorden zeggen voordat een smaragdgroene zee ...

Een themadiner

budget: variabel. Nogmaals, het hangt allemaal af van uw boodschappenlijstje.

Een themadiner "smaragd", anyone? Natuurlijk, geen kwestie van smaak edelstenen: het is eerder een voorgerecht + cursus + dessert voor te stellen in de kleuren van deze prachtige steen. pistache, advocaat, pesto, komkommer, spinazie, kiwi ... Neem je schort en verwarm de oven: vanavond is dat u genieten!

Sommige recepten: groen pistache bitterkoekjes, duizendblad Kiwi, avocado cappuccino, zoals paling.

Voor decoratie, speel de "parel" kaart: in de winkels hobby, kunt u gemakkelijk vinden nep edelstenen. Gooi in een bos van groene rozen (of bamboe), een mooie gladde wit satijn, porseleinen borden en een paar groene kaarsen en presto, voila.

variatie: en als u deze grote moment met mensen om je heen? U kunt bijvoorbeeld een voorstel voor een kostuum partij op "smaragd en edelstenen" met een aperitiefbuffet 100% groen.

Een tweede huwelijk (of zo)

budget: Fiesta!

En als je genieten van deze veertigste verjaardag om uw geloften te vernieuwen? Met de hulp van een weddingplanner, het organiseren van een seculiere ceremonie in het gezelschap van je vrienden. groen, groen en zelfs groen: Het thema is alles al gevonden! In afwachting van deze mooie dag, schrijf een toespraak voor uw lieve man waarin u hem uitleggen waarom je graag om te leven met hem zijn ... gegarandeerd Emotions.

variatie: als je niet wilt een fiesta te maken (of als uw budget niet volgt), kunt u ook verlengen van uw geloften in prive, alleen tussen u ... Waarom niet een mooi schrijven liefdesbrief je man, om je gevoelens te bevestigen?

Een nostalgie

budget: redelijk.

Veertig jaar is al lang voorbij ... Waarom niet profiteren van de avond aan het jaar van je huwelijk opnieuw te beleven, zodat de machine terug in de tijd?

Verschillende ideeën: het huren van een film uitgebracht in het jaar van uw huwelijk / luisteren naar een playlist van de tijd / weer uit de oude fotoalbums en vergeet niet anekdotes met betrekking tot dat jaar ... Hoe dan ook, terug in de tijd voor een tijdstempel medeplichtigheid "nostalgie".

variatie: jij de blinde test principe? Maak Honey luisteren naar fragmenten van de muziek: het moet de titel van het nummer en de artiest te herkennen. Natuurlijk, het werkt ook met films (wat is de titel?) Of met foto's (het was de plaats waar? Wie?).

andere verjaardag

Hoe om te slagen mijn proberen op trouwjurken?