Wat is dat ?
Donkere vlekken kunnen verschijnen om verschillende redenen. De meest voorkomende is gekoppeld aan de zon. Sterker nog, als iemand wordt blootgesteld aan de zon zonder bescherming, uiteindelijk, min of meer grote vlekken verschijnen, vooral op het gezicht, hals en handen. Ze worden lentigines wel de zon verstoort de werking van melanine dat schept "pakketten" pigmenten op het oppervlak van de epidermis. Soms is dit ook te wijten aan de geur op de huid, die niet goed mengen met UV.

Deze vlekken verschijnen vaak ook na 40 jaar: de veroudering van de huid is de oorzaak. De huid is minder gehydrateerd, fragieler en instabieler pigmentatie.

Andere factoren kunnen leiden tot bruine vlekken, hoewel ze veel minder vaak voor: hormonale storing verbonden dan niet met een slechte dosis pil of zwanger zijn, de lever disfunctioneren die kan dan niet meer te behandelen toxinen, puistjes ook verpletterd die een diep litteken. 

In alle gevallen is het raadzaam om de ouderdomsvlekken te tonen aan een dermatoloog, vooral als het een afgelegen plek met een donkergrijze of kleur omdat het melanoom zou kunnen zijn.

natuurlijke oplossingen
Citroen staat bekend om zijn eigenschappen te verduidelijken. Reinig de huid met het sap van een citroen is een eenvoudige oplossing, maar het zal het te verdunnen met water, honing en arganolie voor de meest gevoelige of droge huid. 

Andere natuurlijke producten hebben bleken eigenschappen, zoals peterselie, essentiële oliën van wortel, selderij, geranium, aloë vera en natuurlijke gel.

Let op, verwacht geen wonderen. Natuurlijke oplossingen vereisen geduld, want het is na enkele maanden, bij regelmatig gebruik, de eerste resultaten zichtbaar.

Cosmetic Solutions
Het eerste wat je moet doen om te voorkomen dat bruine vlekken verschijnen, is om je huid te beschermen tegen de zon en hydrateren 's morgens en' s avonds om vroegtijdige veroudering te voorkomen. Maar dit is preventie. Hoe wanneer de plekken zijn er al? 

Er zijn crèmes en serums met whitening agenten om hyperpigmentatie bruine vlekken, vaak geconcentreerd in plantenextracten en mineralen vervagen. Het effect is dat van een scrub: de operatie geen vlekken verwijderen, maar het zal verzachten door het stimuleren van de regeneratie van huidcellen en vermindering van de productie van melanine.

medische oplossingen
In het algemeen, medische technieken om pigmentloze huid verbieden elke blootstelling aan de zon tijdens de weken na de ingreep. Het is beter om te oefenen in de winter, en zeer waakzaam met UV-belichting.

  • Het pigment laser: de laser kan de exacte plaats richten zonder het huidweefsel eromheen raken. Verschillende modellen van lasers bestaan, is de beoefenaar zich aanpast aan de aard van de bruine vlekken te behandelen. Een enkele sessie nodig is. Kosten: 70 euro tot 200 euro, niet gedekt door de sociale zekerheid.
  • IPL: Deze techniek kan de behandeling van grote gebieden, maar wordt alleen aanbevolen voor heldere huid. Het maakt een zeer bevredigend resultaat in slechts één of twee sessies, en in het algemeen verbetert de huid glans. Kosten: 50 euro tot 200 euro, niet gedekt door de sociale zekerheid.
  • Schillen: afhankelijk van het soort bruine vlek, is het mogelijk om een ​​chemische peeling met fruitzuren (AHA) of TCA (trichloorazijnzuur) verricht. Twee of drie sessies een afstand van ongeveer een maand kan worden verlangd. Kosten: tussen de 150 euro en 250 euro, niet gedekt door de sociale zekerheid. Dermabrasie bestaat ook: het is een veel intenser peeling huid en puimsteen dat meer kost.
  • Cryotherapie: het is om vloeibare stikstof toe te passen op de plekken om een ​​thermische brandwond creëren. Het wordt hoofdzakelijk toegepast voor verafgelegen oppervlak vlekken en vereist slechts één sessie. Kosten: tussen 28 euro en 100 euro, afhankelijk van de vergoeding van de beoefenaar. Een deel wordt ondersteund door de sociale zekerheid.

Je krijgt al onze trucs mooi om te zien zonder make-up. 

Zie onze video-tutorial op het gezicht massage: