Sustav odvodnog preljeva za polu-automatsku kupelj: korisni savjeti za ugradnju

Iz sigurnosnih razloga, svaka kupka mora biti opremljena sustavom za odvodni sustav

Iz sigurnosnih razloga, svaka kupka treba biti opremljena sustavom prelijevanja

Suvremeno ljudsko stanovanje opremljeno je masom opreme bez koje je teško zamisliti život. To uključuje kupka. To nije samo kontejner u kojem obavljamo jutarnje i večernje postupke, već složeni skup elemenata koji cirkuliraju tekućinu. Opremljen je ne samo osnovnim funkcionalnim dijelovima, već i sigurnosnim značajkama. Na primjer, zaštita od prelijevanja, koja izbjegava poplave vašeg susjeda i stan u slučaju ulaska u kupelj više od normalne.

 • Jednostavno isušivanje
 • Ispuštanje poluautomatskog
 • O kvaliteti
 • Korisni savjeti za instalaciju
Panoramska glazura u kupaonici

Panoramska glazura u kupaonici

Jednostavno isušivanje

Poput druge opreme, odvodni preljev bio je izvorno mehanički i imao je elementarni dizajn za ugradnju i demontažu, za koje nije potrebna posebna vještina. Uključuje sljedeće komponente:

 • Vrat otvora je namijenjen za opremanje donjeg otvora spremnika i spajanje na izlaz;
Veliki prozori ispunit će vašu prostoriju sunčevom svjetlošću

Veliki prozori ispunjavaju sobu sunčevom svjetlošću

 • Preljevna usta postavljena su u usku bočnu stranu kadice i spojeni na bočnu slavinu, što osigurava da ekscesi ulaze u sustav;
 • sifon (ducker) je fragment na koji su povezani gore spomenuti dijelovi. Njezin je glavni zadatak transportirati tekućinu u kanalizacijski sustav i spriječiti miris vraćanja u prostoriju zahvaljujući zakrivljenom uređaju;
 • Crijevo za spajanje preljeva i sifona oblikovano je tako da prenosi vodu od prvog do drugog;
Običan plastični odvodni preljev

Običan plastični odvodni preljev

 • Cijev dizajnirana za pomicanje tekućine iz bušilice izravno u kanalizaciju.

Ova građevina još uvijek postoji danas moderni apartmani. Ali najčešći je bio drugi - poluautomatski.

Poluautomatski uređaj za odvodni preljev

Do danas je najčešći napredni poluautomatski sustav. To je praktičniji i praktičniji. Poput prethodnih modela, uključuje i sifon i cijevi za ispuštanje tekućina. Osim toga, uključuje:

 1. upravljačka jedinica za podizanje i spuštanje utikača je gumb, rotirajući prsten, držač ili ventil dizajniran za uključivanje utikača u "otvoreni" i "zatvoreni" položaj;
 2. ventil - utikač, spojen na mehanizam;
 3. kabel koji povezuje ventil i upravljanje;
Moderna kupka keramike

Moderna kupka keramike

Udobna kupaonica Art Deco

Udobna kupaonica Art Deco

Poluautomatski odvodni preljev počinje obavljati svoje funkcije nakon što pritisne gumb ili okreće ventil na upravljačkoj jedinici, iza kojeg je skriveno podizanje kabela i spuštanje poklopca.

U pravilu, za stvaranje više estetske i skladne slike, vanjski dijelovi sustava su ukrašeni ukrasne ploče. Ali postoje i modeli u kojima kabel prolazi van izvlačenja crijeva. Ovo rješenje nije tako estetski ugodno, ali istodobno omogućava lako popravak ili zamjenu ovog dijela ako je potrebno.

Važno! U tom slučaju, ako kabel prođe unutar crijeva za prelijevanje, struktura ima privlačniji izgled, ali u slučaju loma ne može se popraviti, potrebna je potpuna zamjena.

O kvaliteti

 • Jedna od glavnih prednosti poluautomatskog odvodnog preljeva je nepostojanje kontakta ruku s tekućinom kada je aktiviran. To je vrlo važno jer voda u spremniku može biti previsoka ili, obrnuto, niska temperatura.
 • Ali poluautomatski odvod također ima nedostatke. To uključuje nepouzdanost određenih modela. Ovo se u pravilu odnosi na jeftine, sumnjive proizvode čiji je vijek trajanja kratkotrajni.
Wirquin kade sa sifonom poluautomatski, mjedeni krom

Wirquin kugla sifonom poluautomatski kromirana mjedena

Suvremeno tržište je bogato asortimanom sanitarnih uređaja

Suvremeno tržište je bogato asortimanom sanitarnih uređaja

Važno je obratiti pozornost na materijal iz kojeg je napravljen mehanizam. Do danas, proizvođači nude sljedeće vrste traka:

 1. plastike;
 2. crni metal s kromiranom prevlakom;
 3. obojenih metala;
 4. nehrđajući čelik.

Savjet! Ako ćete sami instalirati prelijevanje, onda imajte na umu da je metal manje fleksibilan od plastike, a tijekom instalacije mogu se dogoditi česti kvarovi, nakon čega morate kupiti novi set.

Jeftini sifoni s prelijevanjem neće dugo trajati

Jeftini sifoni s prelijevanjem neće dugo trajati

Ugradnja vodovoda može se obavljati vlastitim rukama

Možete instalirati vodovod sebe

Također je potrebno uzeti u obzir materijal iz kojeg je napravljen bušilica. Najčešći su sljedeći:

 • plastika najčešće se primjenjuje, postao najpopularniji zbog pristupačne cijene. Ima prilično dug životni vijek, ali izgled ovog elementa nije osobito estetski;
 • crni metal sve više koristi za napraviti sifoni, jer nema osobito atraktivan izgled, unatoč pristupačnom trošku i dugotrajnom životnom vijeku;
 • obojenog metala, kao i nehrđajućeg čelika - najviše izdržljivi, izdržljivi materijali, oni su otporni na koroziju, dok takvi dijelovi mogu nadopuniti cjelokupni stil prostorije. Koristeći ih, možete stvoriti retro stil. Jedini nedostatak toga je visoki trošak.
Skandinavski stil u unutrašnjosti kupaonice

Skandinavski stil u unutrašnjosti kupaonice

Bez obzira na materijal koji odaberete za svoju sobu za tuširanje, preporučujemo da obratite pozornost na kvalitetu marke i proizvoda. Ovo je glavni pokazatelj pri kupnji. U pravilu, takve se stvari stječu ovisno o financijskom stanju obitelji.

Ali imajte na umu da ne biste trebali tražiti jeftinost i sumnjive proizvođače. Korištenje nekvalitetnih mehanizama može dovesti do značajnih gubitaka povezanih sa sljedećim čimbenicima:

 • treba zamijeniti cijeli set;
 • gubici nastali u sobi kao rezultat curenja;
 • Mogući gubici izazvani susjedima zbog poplave itd.
Nedostatni vodovod može vam donijeti mnogo problema

Nedostatni vodovod može vam donijeti mnogo problema

Bolje je kupiti kvalitetno vodovod, nego nadoknaditi gubitke izazvane susjedima kao rezultat poplave

Bolje je kupiti kvalitetno vodovod, nego nadoknaditi gubitke izazvane susjedima kao rezultat poplave

Savjet! Zapamtite da obojenih metala ne može biti jeftiniji od plastike. A ako se upoznate s takvim proizvodima, nemojte mu dati prednost, jer je to najvjerojatnije brak.

Korisni savjeti za instalaciju

Kupaonica dizajn u orijentalnom stilu

Kupaonica dizajn u orijentalnom stilu

Svijetla unutrašnjost kupaonice, u kombinaciji s WC-om

Svijetla unutrašnjost kupaonice, u kombinaciji s WC-om

 • Svaka oprema ima svoje vlastite instalacijske značajke. Dovršeno kupnjom trebalo bi ići instrukcije korak po korak, koje treba pažljivo proučavati i slijediti bez iznimke. Time ćete tijekom instalacije izbjeći oštećenja elemenata.
 • Čak i ako ste odabrali najkvalitetnije proizvode od obojenih metala i poznatih, dokazanih proizvođača, imajte na umu da na bilo koji sustav utječu radni uvjeti, tako da mogu poslužiti manje od potrebnog vremena. Da biste pratili stanje sudopera, pokušajte osigurati vizualni pristup.
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 − 45 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: