Buffeti za kuhinju: 80 + udobnih ideja u stilu zemlje, Provence i cheby-chic

Buffet s djelovanjem starenja u unutrašnjosti stila zemlje

Buffet s djelovanjem starenja u unutrašnjosti stila zemlje

Kada je riječ ormar ili bočna ploča, u bijegu se prisiljava baka. Ako imate dovoljno sreće da postanete nasljednik ove jedinice, ne bacajte je. Naprotiv, oko ovog predmeta namještaja stvorit će se cijeli unutrašnji prostor. Teško je zamisliti drugačiji komad namještaja koji bi unutrašnjost donio toliku udobnost i toplinu kao švedski stol u kuhinji. I to se tiče ne samo razine udobnosti - već iu ugodnim sjećanjima vezanim uz kuću bake.

Međutim, to ne sprečava upotrebu pultova i bifea u moderne stilove. Uostalom, razvoj mode je cikličan, a oni namještaj koji su ostali popularni prije oko jednog stoljeća, danas nakon dugog odsustva vratili su se, omogućavajući vlasnicima kuća i Apartmani razvijati maštu i kreativno razmišljati.

sadržaj:

 • Što je švedski stol i koje su njegove značajke?
 • Prednosti korištenja kuhinjskog ormarića
 • Nedostaci korištenja ormarića u kuhinji
 • Vrste komada namještaja
 • Buffet i njegova upotreba u različitim stilovima 
Kutni ormarići u blagovaonici, smješteni simetrično

Kutni ormarići u blagovaonici, smješteni simetrično

Glazirani ormar u obliku ormara za posuđe

Glazirani ormar - ormar za posuđe

Drevna stolica od prirodnih materijala

Drevna stolica od prirodnih materijala

Buffet - udoban i praktičan element interijera

Buffet - udoban i praktičan element interijera

Moderni dizajn švedski stol u morskom stilu

Moderni dizajn švedski stol u morskom stilu

Buffet u svijetlim bojama osvježit će unutrašnjost svjetleće kuhinje

Buffet u svijetlim bojama osvježit će unutrašnjost svjetleće kuhinje

Što su kuhinjski ormari i koje su njihove značajke?

Ova atribut je toplina doma i nudi brojne mogućnosti za njegovu izvedbu u različitim stilovima. To je ormar koji služi za pohranu jela i raznih tipova stolnih uređaja, tekstila, nekih vrsta proizvoda. Ovaj namještaj je instaliran ne samo u blagovaonicu ili kuhinju, ali iu prostoru dnevnog boravka modernog stambenog prostora. U post-sovjetskom prostoru, švedski stol, opremljen prozirnim staklom, često se naziva bočna ploča. Ako govorimo o tradicionalnoj izvedbi predmeta namještaja, švedski stol za kuhinju ima određeni dizajn:

Baka's bočna ploča ispunit će suvremenim dizajnom jedinstvenosti - dizajn kuhinje

Babushkinova bočna ploča učinit će moderno dizajn kuhinje jedinstvenima

 • u nastavku je poseban prostor sustav za pohranu podataka, izgleda poput bitva, opremljene s ladicama ili vratima različitih boja i uzoraka. Postoji mogućnost kombiniranja tih dijelova;
 • na gornjoj razini tradicionalno se nalaze otvorene police, postoji mogućnost postavljanja ormara opremljenih swing vrata, često imaju staklene elemente u obliku posebnih umetaka;
 • između dva elementa zastupljena je često slobodan prostor, pri čemu gornja površina kabineta može zauzeti prostor countertops ili posebnu avion, kako bi se gostima i domaćinima omogućilo otkrivanje prekrasnih predmeta.

Ako odlučite kupiti švedski stol za kuhinju, izbor dizajna ovisi samo o vama.

Koja je glavna razlika između modernih buffeta?

Čak i na kraju 17. stoljeća atribut se razlikovao upravo u tom obliku, i premda su se promjene mijenjale mnogo godina, bile su beznačajne. Prošireni pogled na model pokazao se jednostavan za korištenje i racionalno s estetskog gledišta. Dakle, ova metoda ukrašavanja interijera, čak i napravljena u stilu minimalizma, može ispuniti prostor i postati glavom cjelokupnog sastava interijera. U modernim varijantama, fantastičan dekor i ukrasni elementi rijetko se prikazuju, ali su izvrsni za stil zemlja, minimalizam, visoke tehnologije, moderna, ekostilya.

Prekrasan rezbareni drveni švedski stol u stilu šaha

Prekrasan drveni švedski švedski stol u stilu šarmantan šarm

Često se na tržištu nalaze modeli u kojima nema jasnih delicija, u ovom slučaju fasade se primjenjuju u jednoj komponenti. Postoje i modeli u kojima je gornji dio čvrsto zatvoren do samog dna bez praznih prostora. Možete pronaći jeftine kuhinjske ormariće, u kojima se proizvođači usredotočuju na staklene umetke, a gotov proizvod donekle podsjeća na obični zaslon. Općenito, predložene su mnoge varijacije ovog atributa, a među svim obiljem moći ćete odabrati ono što će sigurno biti po vašem ukusu.

Stari švedski stol izgleda sjajno u interijeru u stilu visoke tehnologije

Stari buffet stil izgleda sjajno u unutrašnjosti u secesijskom stilu

Što se tiče dimenzijskih parametara ovog proizvoda, nema standarda i ograničenja. Sve se temelji na visini vaših stropova i osobnih želja. U ponudi su mnogo varijanti i širina - od uskih konstrukcija s jednim listom do širokih modela s velikim brojem vrata. Punjenje može biti sasvim drukčije - ovdje proizvođači nisu izgubili svoj put i dopustili kreativnu maštu. Mogu se instalirati razni razdjeljivači i drugi elementi koji pomažu u određenom izgledu i uštede prostora.

Organo izgleda kao kutni ormar zatvorenog tipa u unutrašnjosti eklekticizma

U eklektičnom interijeru kutni ormar zatvorenog tipa izgleda organski

Prednosti korištenja kuhinjskog ormarića

Možete kupiti jeftin buffet za kuhinju i uživati ​​u svim prednostima korištenja:

 • primjena ekološki prihvatljivih materijala u svrhu izrade proizvoda dekorativnom komponentom. Najčešće se koriste tradicionalni tipovi "staromodnih" bufeta od plemenitih vrsta drva;
 • Veliki kapacitet suvremenih proizvoda omogućuje vam da stavite u njih ne samo pribor za jelo i alata kuhinjskih posuđa, ali i osigurati skladištenje ukrasni pribor za jelo, kućni tekstili;
 • Mogućnost korištenja dizajna u bilo kojem stilu interijera i davanje prostora sofisticiranosti i bez presedana ljepote. Modeli ormara u aristokratskom stilu savršeno će se uklopiti u klasičnu sliku, a skromnije će varijante učiniti najbolje za moderne trendove.

Proizvodi se nude u različitim bojama, tako da sve te prednosti mogu postići ako napravite pravi izbor.

Nedostaci korištenja ormarića u kuhinji

Unatoč značajnom broju prednosti, vrijedi obratiti pažnju na nedostatke koji se susreću u primjeni ovog dizajna:

 • Budući da je švedski stol trebao biti samostalni atribut namještaja, potrebno mu je dodatni prostor za njegov skladan smještaj, stoga nije mjesto u siromašnim kuhinjama i dnevnim boravcima, iako su skromni dizajni u prodaji;
Uska ugrađena švedska stola u klasičnoj kuhinji

Uska ugrađena švedska stola u klasičnoj kuhinji

 • trošak proizvoda je dovoljno visok, pogotovo ako namjeravate kupiti kvalitetnu stolicu s nekoliko vrata i vrata izrađenih od prirodnih materijala pomoću posebnih tehnologija.
Soba s dvostrukim vratima pogodna je za veću kuhinju

Soba s dvostrukim vratima pogodna je za veću kuhinju

S druge strane, kutni švedski stol za kuhinju će sakriti sve ove nedostatke, budući da je proračun u troškovima i male veličine, tako da nema potrebe govoriti o negativnim aspektima u ovom slučaju.

Vrste komada namještaja

Tijekom duge povijesti svog boravka u stambenim naseljima, buffet je prošao mnogo promjena, a oni su se, kako se ispostavilo, značajni. To je omogućilo pojavu nekoliko vrsta atributa predstavljenih na tržištu potrošača.

Tradicionalni švedski stol u klasičnoj kuhinji

Tradicionalni švedski stol u klasičnoj kuhinji

 1. Zatvoreni pogled (pretpostavlja prisutnost police pričvršćenih na vrata). Takvi proizvodi mogu imati mali prozor kroz koji je on police domaćini i djelomično.
 2. Otvoreni tipovi konstrukcije pretpostavljaju odsutnost vrata, ali između gornjeg i donjeg dijela može biti otvorena vrh.
 3. Danas popularan je vrsta švedskog stola u klasičnom stilu. To podrazumijeva prisutnost tri razine - s policama, otvorenom nišom i vratima.

Možete kupiti švedski stol za kuhinju u online trgovini i napraviti pravi izbor. Dobar dizajn omogućit će domaćici da sve stavljaju u nju i postižu ogroman estetski učinak. Moderno tržište nudi mnogo opcija, a svatko može pronaći i odabrati ono što će mu se svidjeti.

Nizak nestandardni buffet, koji se nalazi u niši

Nizak nestandardni buffet, koji se nalazi u niši

Vrste materijala za proizvodnju

 • Prirodni masiv drva (vrijedne pasmine). Ova vrsta sirovine oduvijek je bila poznata po svom plemenitom i izuzetnom izgledu, kao i dugom životnom vijeku. Najčešće, proizvodi imaju fasadne elemente urezane vrste. Ipak, za kuhinju od drva nema ormara. Namjerava promijeniti oblik i strukturu pod utjecajem vanjskih čimbenika, i nije ni čudo da materijal može izgubiti boju, sušiti ili nabubri. Ali danas je ovaj materijal vodeći u proizvodnji proizvoda, a ima i mnogo mogućnosti za njegovu obradu.
U svijetlim kuhinjama takva ormara postat će vrhunac interijera, privlačeći oko

U svijetlijoj kuhinji takva ormarića postat će "vrhunac" unutrašnjosti

 • Popularni proizvodi su materijali poput iverice i MDF-a. Buffeti iz ove sirovine nalaze se u pristupačnom cjenovnom segmentu, a mnogi se postupci koriste za obradu tih materijala. Ovaj pristup omogućuje namještaj da izgleda kao stariji atribut, i također stvoriti imitacija velikog broja vrsta drveća. U ovom razmišljanju, stil će izgledati izvrsno i atraktivno.
Mali švedski stol u bijeloj boji od MDF-a

Mali švedski stol u bijeloj boji od MDF-a

Garniture i ormarići za kuhinju najčešće se izrađuju od drvenih elemenata, ali postoje i skladbe od metala, plastike.

Buffet i njegova upotreba u različitim stilovima

 • za klasičnu stilistiku idealna je varijanta s prirodnim stablom, opremljena isklesanim fasadama. On će dopustiti da dovede notu elegancije u sobu, učinite ga više aristokratskim i profinjenijim.
Mjesto sudopera u radnom području švedskog stola je nestandardno, ali originalno rješenje

Mjesto sudopera u radnom području švedskog stola je nestandardno, ali originalno rješenje

Klasična kuhinja s prostranim buffetom u modernom dizajnu

Klasična kuhinja s prostranim buffetom u modernom dizajnu

 • za Provansa savršena bijela boja, kao i uklesan ukras ili efekt sjenila, svojstvena francuskom stilu. Važnu ulogu ima dizajniranje upotrijebljenih elemenata, na primjer, ručke za vrata.
Buffet u stilu Provence, izveden u istom stilu sa svim namještajem

Švedski stol u stilu Provence je izrađen u istom stilu sa svim namještajem

Namještanje blagovaonice s snježnim bijelim švedskim stolom

Namještanje blagovaonice s snježnim bijelim švedskim stolom

 • U country stilu uspješno će se prikazati individualnost vlasnika. Takva struktura može biti lakirana, ali izgled dekor je vrlo jednostavan, rezbareni elementi nisu ovdje dostupni, a konfiguracija proizvoda znači značajan broj polica i ormarića.
Buffet u stilu zemlje s učinkom umjetnog starenja

Buffet u stilu zemlje s učinkom umjetnog starenja

Čvrsta drveni švedski stol u kutu uštedjet će prostor u kućici

Čvrsta drveni švedski stol u kutu uštedjet će prostor u kućici

 • za stilistika u modernom dizajnu koriste se buffeti, koji su izrađeni od MDF i iverica materijala, dizajni su opremljeni s optičkim komponentama i nude se u mnoštvu rješenja u boji. Ovaj stil ne uključuje pretencioznost i funkcionalnost velikih razmjera.
Također je moguće odabrati švedske kuhinje s modernim interijerom

Moderna kuhinja interijera s buffetom

Mali ostakljeni ormar za posuđe

Mali ostakljeni ormar za posuđe

Kuhinjski ormar savršeno se uklapa u bilo koji stil i izgledat će impresivan, originalan, izuzetan.

Ukratko

Da biste odabrali proizvod koji u potpunosti zadovoljava vaše zahtjeve, morate uzeti u obzir stil sobe i slijedite vlastiti ukus, ali postoji nekoliko točaka koje zahtijevaju posebnu pozornost: stil proizvoda, veličina i oblik karakteristika, materijal, stupanj funkcionalnosti, prisutnost / odsutnost ukrasnih elemenata. Uzmite u obzir ove značajke - i odaberite švedski stol s osobnim preferencama i preferencijama.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 − 28 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: