Бургер Щастие: проектираме селска къща в немски стил

Красива къща в стила на модерна къща с половин дървета

Красива къща в стила на модерна къща с половин дървета

Съвременните жители на мегаполиса са все по-склонни да се измъкне от суматохата на града, най-малко за един уикенд се потопите в единството с природата, чистия въздух и птичи песни. В тази връзка, все по-често има хора, които искат да имат селска къща - уютен, комфортен и в същото време модерен. Жителите на Германия се считат за най-практични и пестеливи, което се отразява ярко в тяхната архитектура. Сградите на германските домове вдъхват увереност и създават усещане за надеждност и специален топъл комфорт. Ето защо една малка къща в немски стил ще бъде най-добрият вариант за строителство далеч от метрополията!

 • архитектура
 • Очите и сърцето на къщата
 • Използвани материали
 • Какъв цвят да изберем?
 • Готически и полубяла
 • Още малко за къщи с половин дъб
 • С лице към фасадата
Голяма къща на брега на реката

Голяма къща на брега на реката

Основните качества, които тези жилища притежават, са:

 1. използването на изключително естествени и екологосъобразни материали;
 2. правилни формуляри;
 3. сдържан цветова схема;
 4. прозорци с умерен размер;
 5. липса на таван;
 6. фасадна декорация, състоящ се от прости линии.
Къщите в стила на къщи с половин дърво имат много дълга история

Къщите в стила на къщи с половин дърво имат много дълга история

Хармонична комбинация от фасада и ландшафта

Хармонична комбинация от фасада и ландшафта

Архитектурата на къщата

Една класическа немска къща често се случва моно-, дву- или три етажа. Формата му е проста - сградата може да бъде правоъгълна или квадратна. Модерните строителни компании предлагат да добавят някои разширения, таван, прозореца на залива или мазето, като по този начин се увеличава жилищната площ. Но в този случай се наблюдава яснотата и верността на формите.

 • Верандата на входа често правят ниска и малка. Много редки тераси. Но ако има такива, те също имат скромен размер.
 • На практика във всяка германска къща над един етаж има балкон с правилна геометрична форма. С традиционната конструкция, тя ще бъде отворена, но напоследък клиентите все повече предпочитат панорамни затворени балкони.
 • покрив главно плочки с широки, ясно изразени надвеси, конфигурацията не е сложна.
Изграждането на рамковите сгради се осъществява за кратко време

Изграждането на рамковите сгради се осъществява за кратко време

Къща с панорамни прозорци

Къща с панорамни прозорци

Очите и сърцето на къщата

Входни врати най-често правоъгълни. Горната част от тях е остъклена. При проектирането на главния вход е обичайно да се използва само контрастен цвят.

Важно! Прозорците също имат правоъгълна форма. Чашата е разделена на перпендикулярни мостове с малка ширина. Понякога се използва щори, но само като елемент от декорацията на фасадата.

Използвани материали

Както вече споменахме, германците предпочитат да използват само естествени материали. За изграждането на традиционни жилища често се използва червена тухла, циментов блок, гранит или естествен камък.

за рамкови сгради различни видове дърво са възможни, залепени лъчи, .. И DSP и т.н. Често явление е монтирането на първия етаж на немската камара на траен материал (камък, тухли), и всички следващи - от дървото. Класическите методи за довършителни са живопис и гипс.

Важно! Приземният етаж е покрит с естествен камък. за покривна керемида. В случай на бюджетен вариант е възможно профилиране на листа.

Какъв цвят да изберем?

Както във всичко останало, в архитектурата на къщата германците предпочитат тихи цветови схеми. Често в дизайна на стените използват по-задържани пастелни цветове, а дървеният декор на свой ред придобива богато черно или тъмно кафяв цвят. По този начин съществува специален контраст на структурата. Врати, щори и прозорци оцветени в синьо, зелено или червено. Покривът има по-ограничен обхват - от сиво до бургундско-кафяво.

Контрастиращата фасада на германската къща

Контрастиращата фасада на германската къща

Жълтите стени изглеждат оригинални

Жълтите стени изглеждат оригинални

Красива селскостопанска къща в стил къщи с половин дърворезба

Красива селскостопанска къща в стил къщи с половин дърворезба

Готически и полубяла

Архитектурата на германските жилищни квартали има няколко посоки. Най-популярните сред тях са горист и готически. Много от тях се отнасят до готическия стил на ключалките. Но много често в цяла Германия има малки къщи с остри покриви и тесни триъгълни козирки. Такива структури се характеризират с удължени прозорци. И на входа на първо място хвана окото колони от естествен камък или червена тухла.

Към бележката! Партерният етаж е построен на високо, покрит с груб камък, често леко издялан. Този начин на декориране прави визуално по-високи и съответно по-изявени.

Fachwerk се счита за най-популярен в архитектурата на къща от този тип. Често се нарича персонификация на стила на сградите в Германия. Много е лесно да се научим - гредите разделят фасадата на малки редовни форми. Точно както във всяка немска структура, ъглите ще бъдат равномерни или диагонални. Дори и най-простият завършек, Fachwerk у дома винаги изглеждат твърди и надеждни.

Още малко за къщи с половин дъб

Този тип архитектура е структури от телени рамки. Смята се, че това е най-модерната технология за издигане на сгради. Гръбнака на конструкцията ще бъдат твърди дървени стълбове, хоризонтални греди и диагонално наклон. Пропуските се зашиват с топлосъбиращ материал.

Запълване с тухлено пространство между гредите

Запълване с тухлено пространство между гредите

Прилагане на съвременни технологии в немски стил

Прилагане на съвременни технологии в немски стил

В старите времена дървени колони с променлив напречен разрез са издигнати наполовина дървени къщи. Празнотата беше пълна със субстанция от слама и глина. След известно време германците започнаха да използват по-издръжлив материал - изгорена червена тухла или естествен камък. По-рядко сградата е създадена от дъски.

Важно! Благодарение на съвременните технологии, инсталирането на къща с половин дърво е станала по-достъпна и по-малко времеемка. Рамката на стаята е сглобена от ламиниран фурнир дървен материал, и празнотата в нея е изпълнена с пенобетон, DSP, сандвич панели и други видове изолация.

Интериорът на тавански етаж на къща с рамки

Интериорът на тавански етаж на къща с рамки

Черно-бяла фасада на селска къща

Черно-бяла фасада на селска къща

Предимствата на половината дървесина са следните:

 1. технологията на закрепване и монтаж минимизира възможността за изкривяване на къщата;
 2. благодарение на всяка дължина на лъча, клиентът може сам да определи обема на помещението;
 3. дървена рамка Тя е с ниско тегло и не оказва допълнителен натиск върху основата;
 4. способността да се изграждат структури на ниска основа;
 5. благодарение на рамковата структура увеличава способността да се скрие от любопитните очи всички комуникации в стаята.
Стъклени стени - много смело решение

Стъклени стени - много смело решение

Къщите с рамки отново са много популярни

Къщите с рамки отново стават популярни

С лице към фасадата

Стилът с половин дърво изглежда особено впечатляващ на фона на останалите. В този стил, по-груб лъч, толкова по-впечатляващо е цялостният дизайн. при фасадна декорация вземете дъски, които имат определени размери. Те трябва да имат минимален брой възли и всякакви други дефекти.

Към бележката! В съвременния свят полиуретанови табла се превръщат в отлична алтернатива на дървото. Като ги използвате, не е нужно да се притеснявате за вредните ефекти от валежите, микроорганизмите или бъговете. който и да е Покритието може да бъде направено на тухла, изолация или мазилка.

Грубият лъч на бял фон изглежда много впечатляващ

Грубият лъч на бял фон изглежда много впечатляващ

Към днешна дата изграждането на някой от видовете селски къщи в немски стил не е преобладаващ сън, а истинска възможност да избягате от шума и суетата. Тук ще намерите вдъхновение, нова сила и единство с природата. Благодарение на простотата и модерността, това стилистично решение е едно от най-достъпните и бързо създадени. След като влезете в собствената си германска къща, вероятно няма да искате да се върнете апартамент дори в центъра на метрополията!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

73 − = 65

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: