Мисията е постижима: ние оборудваме стая за тийнейджърка

Подреждане на детското пространство в ярки цветове

Дизайн на детското пространство в ярки цветове

Децата ни - цветята на живота - растат много бързо. И сега една малка топка на щастието, донесена от болницата преди около 10 години, внезапно се превърна в човек със свои собствени мнения и желания. По това време родителите трябва да мислят ремонт в детската стая. В края на краищата, ако по-рано тя беше формализирана в съответствие с визията на родителите, сега детето трябва да се научи да изразява идеи и мисли независимо. Направлението за декориране на стая за момиче зависи от няколко фактора: размера на стаята, възрастта на тийнейджъра, предпочитаният стил.

съдържание

 • Избор въз основа на размера 
 • Какви стилове са подходящи за вас?
 • Възраст и нейното значение
 • Осигуряване на място за две момичета
Успешното зониране ще Ви позволи да се движите удобно

Успешното зониране ще Ви позволи да се движите удобно

Избор въз основа на размера

Размерът на стаята се отразява на това, което ще бъде окончателното решение за неговия дизайн. В края на краищата, колкото повече родители имат място, толкова повече възможности за пространство са на разположение.

 1. Помещението в 10 квадрат. м. Ако стаята е малка, това не е присъда. Всичко, което трябва да бъде поставено в него за удобство, е маса, гардероб и легло. Като се има предвид, че момичетата като светли цветове, способни да визуално разширяват пространството, стаята няма да изглежда твърде стегната и неприятна.
  Бял интериор на тясна стая

  Бял интериор на тясна стая

  Млечните нюанси ще помогнат визуално да увеличат района

  Млечните нюанси ще помогнат визуално да увеличат района

 2. Помещението в 12 квадрата. м. В тази стая има повече свободно пространство, така че пространството за диван, на която можете да седнете вашите приятелки. трябва окачи рафтове, така че дъщеря ви да може да ги облече с книги, козметика, играчки.
  Леглото на подиума ще ви помогне да спестите място за нещата

  Леглото на подиума ще ви помогне да спестите място за нещата

  Компактна подредба на комплект мебели

  Компактна подредба на комплект мебели

 3. Стаята е 16 квадратни метра. м. Голяма детска стая - истинска мечта за деца и родители. В нея можете да поставите голям гардероб, както и да поставите диван, легло и изтезаващ да организира всички необходими функционални и декоративни предмети.
  Доброто осветление допълнително ще увеличи пространството

  Доброто осветление допълнително ще увеличи пространството

  Интересно дизайнерско решение за голяма спалня

  Интересно дизайнерско решение за голяма спалня

Обърнете внимание! Няма значение каква е площта на стаята, защото дори на десет квадратни метра можете да създадете истински рай, който ще угоди на вашата принцеса със своята красота и личност.

Какви стилове са подходящи за вас?

Родителите и децата искат избраната стилистика да отразява напълно вътрешното състояние на растящото момиче, така че си заслужава да се вземе предвид мнението на детето. По-долу има няколко често срещани стила, които тийнейджърите обикновено харесват.

 • - Ню Йорк. Този стил е невероятно привлекателен за деца от 12-годишна възраст, защото е неформален и интересен. Подобна посока се характеризира с такива подробности като колкото е възможно по-просто, набор от декоративни ярки елементи.

 • "Париж". Този дизайн със сигурност ще има привързаност към природата, романтична и леко сънна. В края на краищата, нейната рамка предполага изтънченост в детайли, елегантност и простота във всичко. Този стил използва много бял, боя, тапети, фалшиви мебели и различни кошници.

 • модерен. Тази посока осигурява място за полет на фантазия. Както всички области на модерността, този стил предполага удобство и практичност. Характеристиките се състоят от прости и кратки редове, функционалност и мекота на цветовата палитра.

 • класически. Без тази посока днес не може да се направи никъде. Класическият интериор е непретенциозен и подходящ по всяко време. Ето защо, ако детето ви не копнее за модерни новости и предпочита строгост и простота във всичко, можете напълно да спрете на тази опция.

 • Hi-Tech. Това е ултрамодерна класика, характеризираща се с лека студенина. Ако искате да се адаптирате към детската стая, може да постигнете много добър резултат. Сред отличителните белези са мебелите от стъкло, отсъствието завеси въз основа на тъкан, гладък под.
Строг стилен интериор в детската стая за спане

Строг стилен интериор в детската стая за спане

 • минимализъм. Тази област включва характеристики на предишни стилове, но е по-резервирана и позволява много интересни детайли. Плюс е възможността за последващо преобразуване на стила в съответствие с желанията на децата.
Творчески и практически дизайн на системата за съхранение

Творчески практически дизайн на системата за съхранение

Спално бебе в стила на минимализма

Спално бебе в стила на минимализма

 • Рок. Ако детето ви е отнесено от това музикално направление, можете лесно да играете заедно с него и да изпълнявате стила на стаята в същия стил. За тази цел е позволено да боядисват стените графити, снимка, плакати и плакати с музиканти, китари.
В бунтовнически характер се вижда в дизайна на светла спалня

В бунтовнически характер се вижда в дизайна на светла спалня

Съвет! Както можете да видите, има много стилистика и указания за декориране на стая. Трябва само да изберете най-оптималните опции.

Изборът на стил според възрастта

Изберете стила може да се основава на възрастовите характеристики на момичето. Но имайте предвид, че тийнейджърът е тийнейджър и ако едно дете играе кукли на 12-годишна възраст, то другото има повече възрастни интереси.

 1. 10-12 години. През този период елементите на детството в живота на детето все още присъстват, тъй като той се интересува от карикатури, кукли, но той иска да изглежда възрастен и независим. Затова вместо герои на карикатури е необходимо да се даде предпочитание само на ярки бои и фото тапети. Родителите трябва да обърнат специално внимание на работната площ, защото детето трябва да учи дълго време и ще се нуждае от просторна маса с удобен стол.
  Деликатните пастелни цветове са идеални за спалнята на младата дама

  Деликатните пастелни цветове са идеални за спалнята на младата дама

  Спокойни нестандартни изходи ще Ви помогнат да настроите правилния режим

  Красивите нестандартни нюанси ще ви помогнат да настроите правилно

 2. 14-15 години. По това време една млада дама може с основание да се счита за възрастен. От стаята й детски книги и многобройни играчки вече са изчезнали. Време е за нова стая стая. Възрастта се характеризира с вече формирана личност и характер, така че родителите трябва да се доверят на вкуса на своята принцеса по отношение на дизайнерския дизайн. Всички решения за декориране на украсата трябва да бъдат взети заедно.
  Ярко настроение в стил бохо

  Ярко настроение в стил бохо

  Романтичен образ на момичетата момичета

  Романтичен образ на спалнята на момиче

Независимо от възрастта, ключови елементи, които изискват специално внимание, са елементи като легло, работно място, място за приемане на посетители.

Осигуряване на място за две момичета

Ако две сестри имат около една възраст, тогава те са приятелката, дължаща се на този фактор, но в същото време съперниците заради общата територия. Следователно пространството трябва да бъде организирано, така че отсъства поводът за караници. Ето някои правила, спазващи това, което можете да постигнете цялостна хармония и баланс в интериора на детската стая:

 • Ако стаята не е голяма, се предлага да се инсталира комплекс за спален кът, в който да се помещава две легла са разположени на върха. Под един от тях са поставени кутии и рафтове, а под второто - място за диван. Този подход осигурява предотвратяването на спорове и създава възможности за запазване на вътрешното пространство.
Тренировъчна площ за двама под леглото

Тренировъчна площ за двама под леглото

 • Открит е въпросът за мястото, където момичетата ще си направят домашното. Loft легло, разбира се, тя спестява място, но трябва да поставите две маси, така че вашите принцеси да се чувстват свободни и спокойни. При внедряването можете да намерите оригинални компактни таблици, които не означават кутии, а също така дават предимство на сгъваема маса. Ако все пак сте решили да инсталирате две маси, ще трябва да ги поставите до двете части на мебелите да получат достатъчно естествена светлина. Също така на всяка маса трябва да се постави лампата.
Удобно разположение на отделни учебни маси и легла

Удобно разположение на отделни учебни маси и легла

 • Проблемът с съхраняването на нещата също е изведено на преден план. Част от дрехите и спалното бельо могат да се поставят в чекмеджета под леглото. Но за да се издигнеш гардероб ще бъдат необходими. Той ще постави всички неща, които са необходими за съхранение в детската стая. Ако не можете да поставите гардероба в детската стая за тези цели, можете да го използвате коридор (ако неговите размери позволяват това да бъде направено). В стаята трябва да оставите колкото е възможно повече свободно пространство.
Разделянето на стаята е плъзгаща се врата и общата съблекалня

Разделянето на стаята е плъзгаща се врата и общата съблекалня

Съвет! Спазването на правилата за подреждане на атрибутите и акцентите на мебелите ще даде впечатляващ резултат от ремонта. Вашата принцеса ще бъде доволна!

Детска стая в стила на IKEA

Детска стая в стила на IKEA

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: