Placi ceramice sub piatră: selectăm paleta de culori și variantele de utilizare a acesteia

O soluție elegantă pentru un interior modern al bucătăriei

O soluție elegantă pentru un interior modern al bucătăriei

selecție materiale de finisare pentru podele și pereți sarcina nu este ușoară, deoarece trebuie să combine multe calități: rezistență, durabilitate, ușurință în utilizare și aspect atractiv. Toate aceste funcții sunt dotate cu plăci ceramice sub piatră. Despre ceea ce este, care sunt diferențele țiglă de la porțelan gresie - vom înțelege mai detaliat.

 • Porțelan sau gresie?
 • Caracteristicile imitației
 • Utilizați cazuri
 • Paleta de culori
 • Caracteristici de alegere
 • Instrucțiuni de îngrijire
Combinarea plăcilor sub piatră pentru decorarea pereților și pardoselilor este mai potrivită în camere cu un design minimalist

Combinarea plăcilor sub piatră pentru decorarea pereților și pardoselilor este mai potrivită în camere cu un design minimalist

Porțelan sau gresie?

Adesea se poate auzi opinia asta porțelan din porțelan mai bine țiglă, dar depinde de ce parte să evalueze. Pentru podea, desigur, mai bine, pentru că este mai puternic și mai durabil, în plus, structura sa este mai realistă decât imitație pe o țiglă.

Granitul ceramic din tonuri naturale calde creează o atmosferă de confort

Granitul ceramic din tonuri naturale calde creează o atmosferă de confort

Important! Dacă se referă la pereți, atunci este de preferat a doua opțiune, deoarece instalarea sa este mai convenabilă.

Combinația dintre plăcile de malachit și bucătăria ușoară creează un efect uimitor

Combinația dintre plăcile de malachit și bucătăria ușoară creează un efect uimitor

La nota! Ambele produse ceramice cu succes imita o piatră naturală, mai ales dacă vă uitați la colecția de branduri celebre care produc astfel de produse.

Ceea ce alegeți depinde în mare măsură de posibilitățile financiare. Placa este cu siguranță mai accesibilă și există mai multe metode de imitare a materialelor naturale, inclusiv o varietate de materiale variante de culoare.

Caracteristicile imitației

Imitație "sub piatră" Păstrează palmierul în preferințele consumatorilor de mulți ani. Și toate pentru că pereții și pardoselile împodobite în acest fel arată natural. O persoană, care vine în fiecare zi într-o casă în care există un astfel de design, se va simți calmă, încrezătoare. Paleta de culori este naturală.


Datorită tehnologiei speciale, ceramica poate realiza chiar și cele mai mici neregularități caracteristice pentru roci, excesul de smarald, fisuri și crăpături grațioase. Un astfel de material se potrivește cu succes într-o varietate de interioare - clasic, scandinav, aceasta va fi potrivită chiar și în stil rustic.

Fiți atenți! Principala problemă a materialului în cauză este că, în ceea ce privește exploatarea, stratul decorativ de "piatră" este abrazat. Ca urmare, un astfel de aspect atrăgător este pierdut, în plus, suprafața devine alunecoasă. Într-o mai mare măsură, aceasta se referă gresie.

Nu uitați de porțelan, așa cum se numește adevărată piatră artificială. Acest material este creat sub presiune înaltă din pigmenți minerali, spar, lut și nisip de cuarț. După presarea primară, are loc tragerea, ceea ce adaugă rezistență. Are o porozitate relativ scăzută.

La nota! Pentru o mai bună comoditate în utilizare, suprafața este acoperită cu glazură și / sau lustruită.

Fiecare dintre materiale are o utilizare specifică proprie. Deci, țigla nu este folosită pe stradă, deoarece va fi alunecoasă. În ceea ce privește gresia din porțelan, este doar soluția perfectă pentru terase, zone deschise. În plus, acest material are rezistența necesară și rezistența la schimbările de temperatură. Dar are și propriile sale neajunsuri: greutate considerabilă, dificultăți în prelucrare, soluții decorative limitate și, bineînțeles, un preț ridicat.

Utilizați cazuri

În funcție de tipul de material, această piesă poate fi utilizată în diferite zone:

 1. Subsol pentru subsol. Ea nu numai că are o funcție decorativă, ci și o practică pur practică. Se înțelege că această secțiune a casei trebuie să reziste la un impact mecanic puternic, să aibă forța și fiabilitatea necesare, iar o astfel de finisare să ajute numai la aceasta.
  O soluție elegantă și sigură pentru casa dvs.

  O soluție elegantă și sigură pentru casa dvs.

 2. Soluția este pentru spații interioare. Textura originală incompletă îi atrage pe cei care visează să trăiască într-un castel sau se străduiesc să aducă un "cuier" original în casa lor. Este adesea folosit ca a decorarea peretelui local, de exemplu, în colțuri și chiar în centrul peretelui. În ceea ce privește spațiul interior al casei, țiglele de sub piatră sunt destul de potrivite baie, bucătărie, hol. Desigur, este important să nu exagerați.
  Placi pentru marmura neagra - rafinat si cu bun gust

  Placi pentru marmura neagra - rafinat si cu bun gust

Sfat! Decorarea originală a plăcilor de cameră pentru o piatră antică. Caracterul șubred, crăpăturile de timp și o colorare naturală ușor modificată reprezintă ceea ce va aduce un farmec deosebit.

Paleta de culori

Ce nuanță să alegeți depinde de decizia și preferințele stilistice ale proprietarilor, dar nu uitați că umbra prea nefiresc va fi necorespunzătoare. Alegerea unui produs care imită materialul natural, trebuie să le respectați paletă naturală.

În funcție de tipul de piatră simulat, trebuie să respectați corespondența nuanțelor:

 1.  Sub marmură - bej, negru, alb intercalate cu gri.
 2.  Onyx - chihlimbar, verde, roz.
 3.  Gresie, granit sau calcar - gri, bej.
 4.  Malachitul este verde.

Dacă este imposibil să determinați exact ce piatră naturală a fost baza colecției dorite, ar trebui să alegeți nuanțele cât mai naturale posibil: maro, gri, alb, roșcat.

Caracteristici de alegere

Alegerea depinde de mai mulți factori, și mai întâi de toate acestea sunt suprafețele care vor fi îndepărtate de la ea. Criterii care trebuie abordate:

 1. marcare. Depinde de aceasta, în ce condiții poate fi folosit materialul. De exemplu, "A" înseamnă că materialul este rezistent la o scădere a temperaturii, "B" - potrivit pentru încăperi cu umiditate ridicată. Alături de scrisoare se poate găsi o altă figură și cu cât este mai mult, cu atât mai bună este calitatea. Pantofi pictat înseamnă că materialul poate fi folosit pentru podea, deși este permis pentru pereți.
 2. Atunci când alegeți, acordați atenție petrecere, și chiar dacă este din aceeași colecție, aceasta poate diferi oarecum la umbră, deoarece arderea are loc exact prin loturi.
 3. Rezistența la îngheț și absorbție de apă. Acești indicatori afectează gradul de porozitate. Pentru colecțiile de perete, parametrul nu depășește 10%, pentru podele 3%. În ceea ce privește rezistența la îngheț, acest paragraf demonstrează dacă țiglă pentru a purta îngheț și dezgheț, fără a-și pierde caracteristicile. Dacă acest parametru este ridicat, atunci este permis în aer liber, dacă este scăzută, atunci numai în interiorul camerei.

Desigur, înainte de a cumpăra, ar trebui să verificați cel puțin elementele ceramice de vârf: nu ar trebui să aibă jetoane, fisuri și alte defecte.

Important! Dacă există vreo îndoială, opțiunea de alegere, puteți oricând să solicitați sfatul vânzătorului. 


Test de calitate

Sfat! Puteți verifica momentul esențial al calității în magazin, fără implicarea vânzătorului. Pentru a face acest lucru, obțineți unul sau mai multe elemente din cutie și atașați-le pe o suprafață plană. Îndoirea într-o direcție sau alta indică o calitate slabă.

În plus, trebuie aplicate două elemente, ele trebuie să aibă aceeași dimensiune. Dacă oricare dintre aceste teste eșuează, este mai bine să refuzați să cumpărați, altfel problemele cu instalarea vor fi mai mult decât suficiente.


Instrucțiuni de îngrijire

Pentru a păstra aspectul elegant "sub piatră" pentru o perioadă lungă de timp, este necesar să aveți grijă de el plăci ceramice. caracteristici:

 •  Glazul nu tolerează abrazivii - nu uitați de el.
 •  Agenții de curățare agresivi sunt apa inutilă, cu apă sărată.
 •  Îndepărtarea în timp util a mărcilor de contaminare: nu lăsați-le să se absoarbă în structură, caz în care nu va fi posibilă îndepărtarea acestora.

concluzie

Tigla cu efect natural considerat arată originală și plină de viață. Este important să nu exagerați, altfel casa sau apartamentul se va transforma într-un mediu medieval castelul gotic, unde va fi inconfortabil să trăiască. Cu toate acestea, aceasta este o chestiune de gust și gust, după cum știți, nu argumentați ... Mult noroc cu alegerea voastră!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 − = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: