Пролетни приимове (снимка с имена): събудете вашата лятна резиденция!

Първите свежи и светли пролетни цветя

Първите свежи и светли пролетни цветя

Може би никакви други растения не предизвикват толкова много емоции първите пролетни цветя. Пролет дразни първият наистина топло слънце, първите размразяват и плахи потоци, но се оказа, иглики, тези малки, но много смели растения казват крайния идването на пролетта.

Съдържание:

 • кокиче
 • Proleski
 • минзухари
 • Iridodiktium
 • ERANTHIS
 • кукуряк
 • Muscari
 • съсънка
 • безстъблена иглика
Засадете се с пурпурчета и те ще ви харесат с цветовете си след студена зима

Засадете се с пурпурчета и те ще ви харесат с цветовете си след студена зима

Може би пърбрите не са доволни от специалното богатство на цветовете или продължителността на цъфтежа, но почти всички от тях са много нетърпеливи в грижите. Важно е само през есента да вземем за тях подходящото място за засаждане. Primroses (както bulbous и коренище) предпочитат места с добро осветление и влажна почва, но без застой на вода. Ако bulbrous primroses, така че те се радват на цъфтежа през пролетта, е необходимо да се засаждат от есента (изключение - зюмбюли и минзухари), тогава през пролетта може да се засади хлебарка или белия дроб.

Съвет! В компанията трябва да се засаждат растения от иглика трайни насаждения, който ще ги замени след цъфтежа.

Нека разгледаме по-подробно кои цветя са първите, които запълват градината с цъфтежа след хибернация.

кокиче 

Красива и нежна снежна покривка

Красива и нежна снежна покривка

 • Друго име - Galanthus. Много студено растение, което се появява в градината, просто вали сняг. През пролетта, цъфти една от първите, равномерни студове не могат да навредят на цъфтежа.

Кокиче, както и други видове melkolukovichnyh не придирчиви относно почвата, но предпочита в насипно състояние, влажна, плодородна почва, добре дренирани, с застояла вода крушка матрици. Най-доброто място за засаждане е под дърветата, под храстите, които в ранна пролет не създават плътна сянка.

Съвет! Поливането ще се изисква само ако зимата е много малка и пролетта е много суха.

Снегът е ефимер, а въздушната част на растението умира след кратък вегетативен период. Възпроизвеждайте - крушка-бебета, най-добрият период за трансплантация е юли-септември.

Snowdrops не изискват специални грижи, но изглеждат много красиви

Snowdrops не изискват специални грижи, но изглеждат много красиви

Редки розови кокичета

Редки розови кокичета

Proleski

Други цветя, които много се свързват с пролетта, въпреки че се считат за обитатели на гората, където цъфтящите гори формират небесносини езера по поляните. Но тези пролетни пърмоси ще намерят своето място в градината - в алпинеуми, Алпийско влакче. Великолепната ще изглежда като синкава по тревата, сред все още голите храсти и дървета.

Най-известният е смърчът от Сибир - цъфтят в края на март, лесно се разпознават от пронизващите си цветя с цвят на звънец. Но сортовите видове са много по-разнообразни - те могат да бъдат бели, сини, лилави и дори леко розови.

Врабчета - тезе снежнопения само със сини цветя

Врабчета - едни и същи кокичета само със сини цветя

Морето от гората

Морето от гората

Петна са луковични трайни насаждения, непривлечени и независими растения, най-доброто място за което ще бъде балдахинът на плодовата градина, с чуплива и доста плодородна земя. Те перфектно се възпроизвеждат като самостоятелно засяване и разделяне на луковиците, могат да растат удобно в продължение на десетилетия на същото място. Достатъчна зимна издържливост, но е по-добре за зимата мястото, където те растат, да покрие един куп зеленина.

минзухари

Луд ярко жълти минзухари

Луд ярко жълти минзухари

Дори и без отваряне и под снега, кроковете изглеждат светли и красиви

Дори и без отваряне и под снега, кроковете изглеждат светли и красиви

Първият (това може да бъде дори края на февруари) цветен ботанически вид, по-късно - през април - многобройни хибриди от минзухари. Най-доброто от всичко минзухари погледнете в групата - от това ярките им цветове стават още по-изразителни и по-забележими. Можете едновременно да комбинирате различни видове моркови и да ги комбинирате с други пърбйки.

Особено изразително е, че минзухарите изглеждат на фона на камъните, контрастът на нежни цветя и стриктни камъни е декоративен, поради което тези пролетни цветя са неизменно засадени Rockers и скални пързалки. Изключителни мигли и вид морава, но трябва да имате предвид, че можете да започнете да косите тревата само след като листата са напълно изсъхнали.

Съвет! Растения vesennetsvetuschie крокоди през есента, докато те са еднакво добри в слънце и на сянка, но на слънчевите райони цъфтят ще бъде по-изобилна, и цветя - по-ярки. Подобно на другите крушки, те предпочитат ронливи и водонепроницаеми почви, когато водата застане, луковиците изгниват.

Многоцветен полянка от минзухари

Многоцветен полянка от минзухари

Грижа - минимумът, няма нужда да изкопавате минзухари за зимата всяка година. Утринните цветя се отстраняват, за да не развалят красотата на състава. За зимата мястото на растежа им може да бъде покрито с листа или компост. Размножени минзухари, както и други блестящи, дъгови израстъци - луковици - засаждат, след 2-3 години на това място ще има плътно гнездо.

Съвет! Искате ли да се цъфтят по-рано кроковете - да ги пуснете на най-слънчевото място, където снегът ще дойде първи.

Iridodiktium

Яркият иридодициум също се отнася за primordia

Яркият иридодициум също се отнася за primordia

Великолепен iridotectium от люляк цвят

Великолепен iridotectium от люляк цвят

Тези цветя се наричат ириси-снежинки, те цъфтят в ранна пролет, веднага щом падне сняг. Това е мразоустойчив луковични трайни насаждения, въпреки че на външен вид те приличат на обикновени ириси. Те са ниско, но това е много атрактивен и елегантен, с ярки цветове на оригиналния цвят (светло синьо, виолетово, синьо, циан, магента, червено, оранжево) с диаметър от 5 до 7 см, с фантазия модели на петна и ивици на венчелистчетата.

Към бележката! Благодарение на малкия си растеж (до 10 см), те са идеални за каменисти градини, по време на цъфтежа (март-април) те ще се превърнат в отлична компания за други блестящи. На тревата те са най-добре засадени от група, на едно кацане тя ще бъде твърде незабележима.

Грижата за iridodicium почти изцяло повтаря грижа за лалетата. Те обичат светли, добре изцедени, хранителни почви, но най-важното - те са много слънце любещи, е много важно да се разгледа, като изберете място за засаждане. За летните крушки е по-добре за изкопаване, основният знак за това са листата, които започнаха да умират. Те са засадени едновременно с лалетата в началото на есента. Най-добрият начин за възпроизвеждане е вегетативната, една крушка за възрастни обикновено дава 1-2 заместители.

ERANTHIS

Слънчеви цветя в снега

Слънчеви цветя в снега

 • Произходът на това име е превод от латинското име - Erantis (Erantis), което означава "пролет" и "цвете".

Често това са първите пролетни цветя, които са пред дори и устойчиви на замръзване снегорини. Единични цветя (жълти, с форма на чаша, не повече от 3 см в диаметър) понякога просто се промъкват през снега, придружени от елегантни бронзо-зелени листа. Цъфтежът продължава около 2 седмици.

Малки жълти цветя могат да украсят вашата градина

Малки жълти цветя могат да украсят вашата градина

Ясен пролет в сухите листа на миналата година

Ясен пролет в сухите листа на миналата година

Тези малки растения са най-добре засадени в групи - така че те изглеждат много по-ефективни, докато една добра компания те ще бъдат ранобукови - снегорини, минзухари или иридодициум.

Съвет! Най-доброто място за засаждането им - широколистни храст или дърво, в полусянка, почва - светлина, без киселина, фуража, достатъчно влажен (противопоказан като застоя на вода и суша).

Възпроизвеждането - семена, с тази цъфтежа ще дойде едва в третата година след засаждането, а след това се размножава добре чрез самозасяването.

кукуряк

Другите имена - "Христовото цвете" или "Коледната роза", според легендата, това цвете е било принесено на новородения Исус от овчарите от Витлеем. През Средновековието хлебарката е задължително засадена близо до къщата, смята се, че тя предпазва от зли духове, зло око и магьосничество.

 • кукуряк - Вечнозелено коренище многогодишно, цъфтящо в началото на пролетта, преди да започне да задоволи цъфтящите снегорини и минзухари, а самата инсталация лесно толерира слани до -6 градуса.

Цветята могат да бъдат много разнообразни - бели, бургундски, жълтеникави със зелен нюанс, тъмно червен, праскова и др.

Измръзванията са нежно розово

Измръзванията са нежно розово

Измръзващата е една от най-красивите пролетни цветя

Измръзващата е една от най-красивите пролетни цветя

Измръзващото вещество не е особено взискателно за почвата, но е по-добре да изберете място с хлабава, влажна, добре дренирана земя. Предпочита се да се зародиш, добре е да я засадиш под ябълковото дърво - листата му ще бъде естествен мулч, който не само ще увеличи плодородието на почвата, но и ще осигури на хлебарката полезни вещества.

Съвет!  При избора на място за засаждане на храсталака трябва да се има предвид, че растението реагира много болезнено на чести трансплантации, но на едно място перфектно расте 10 години.

Хълбокът се възпроизвежда чрез семената (цъфтежът ще дойде на 3 години), но по-често - чрез разделяне на храста.

Muscari

Стандартното цвете Мускари има нюанс от синьо до бяло

Стандартното цвете Мускари има нюанс от синьо до бяло

Японският Muscari има розов цвят

Японският Muscari има розов цвят

Други наименования са миши хиацинт или узрял лук, луковични трайни насаждения, много непретенциозни, но много бързо растящи растения. Можете да засадите както на слънце, така и на полубоя, под храсти, почвата - с добра пропускливост на водата, луковиците не могат да издържат на намокрянето. Цветовете от бяло до тъмно синьо (в зависимост от вида) се събират в гъсти съцветия (апикални или ракомозни) до 8 см височина.

При ранните видове цъфтежът започва през април, продължава 2-3 седмици, след което зелената маса умира, затова трябва да се погрижим за цветята, които ще дойдат да ги заменят.

Съвет! Тези крушки са доста агресивни, затова ако сте решили просто да експериментирате, е по-добре да ги засадите в специални контейнери - в противен случай, отстраняването им от сайта ще бъде много проблематично.

съсънка

Горски анемон на бели цветя

Горски анемон на бели цветя

Анемона също е много светло и красиво цвете

Анемона също е много светло и красиво цвете

 • Друго име - съсънка, но ако говорим за ранни видове, то това - съсънка лут или дъб.

В същото време, последният често се нарича "снегопочистване", както за ранно цъфтене, така и за снежната белота на цветето. На дърветата бъбреците просто започват да се набъбват, а анемоновата дъбова дървесина покрива пространството с твърд бял килим.

Анемона е с различни цветове

Анемона е с различни цветове

В условията на култура, анемонът от дъбови горички значително увеличава височината на стъблата и размера на цвета. Цветът ще изглежда красиво на фона на спирали и джудже берберис, подчертавайки деликатната красота на пролетната им листа. За да засадите анемоните, трябва да вземете влажна, алкална, богата на хумус почва, но капризният анемон се приспособява добре към всякакви условия.

Съвет! Най-доброто време за възпроизвеждане е ранна пролет, се извършва чрез разделяне на коренища. Anemone Dubravnaya - растение с пълзящо коренище, намиращ се в горния слой на почвата, така и през зимата е желателно да се скрие, освен когато тежки студове могат да загинат всички цветни пъпки, полагане на есента.

безстъблена иглика

Иглицата изглежда добре в камъните

Иглицата изглежда добре в камъните

Primula за сметка на техните цветове винаги ще изглежда светъл и розов

Primula за сметка на техните цветове винаги ще изглежда светъл и розов

Primrose може да бъде засадена както на място, така и в саксии

Primrose може да бъде засадена както на място, така и в саксии

Прегледът ни ще бъде непълен, без тези непретенциозни растения, наброяващи повече от 550 вида. Първият от тях се разцъфтява през април, но те също са привлечени от факта, че някои видове също могат да се размножат в началото на есента. Ранните родословни сортове са безстъблена иглика пролет (овца) и обикновена иглика.

Съвет! За буйни цъфтежа, веднага след снегът се топи, когато разрохкване на почвата, се препоръчва да се направи азотни торове и в началото на цъфтежа - фосфор.

Добре изцедена, влажна почва е подходяща за засаждане. При засаждането е много важно да се вземе предвид режимът на влага - почвата трябва да е влажна, но водата не трябва да се задържа. Най-ефективният начин на възпроизводство е чрез разделяне на храста, който се извършва с начало на почивка (началото на юни), след цъфтежа.

Съвет! За да се удължи цъфтежа иглики, трябва да премахнете избелелите стебла цвете трябва да се засадят не да харчат резерви на хранителни вещества в узряване семето.

Ярки пролетни цветя в градината

Ярки пролетни цветя в градината

Много от първите могат да бъдат засадени както в почвата на парцела, така и в саксии, които също могат да украсят вашата градина

Много от първите могат да бъдат засадени както в почвата на парцела, така и в саксии, които също могат да украсят вашата градина

Алея на ярките пролетни цветя

Алея на ярките пролетни цветя

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 42 = 52

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: