Artizanat din material natural cu mâinile sale (76 de fotografii): decor original de origine

Instalarea pe perete a penelor pictate

Instalarea pe perete a penelor pictate

Pentru a adăuga un apartament sau o casă la domiciliu, este recomandabil să se gândească la designul decorativ al spațiului, pentru a face mici lucruri, de exemplu, pentru a face speculă din materiale naturale cu mâinile lor. Astfel de detalii vor face posibilă o cameră de zi frumoasă, dar inițial "goală", mai familiară, mai caldă și confortabilă. Mărețele frumoase din materiale naturale sunt deosebit de indispensabile pentru interiorul în stilul eco, dar în orice alt concept de design există un loc pentru decorațiuni de casă.

conținut

 • lemn
 • pietricele
 • Fructe și semințe
 • Frunze și flori
 • scoici
 • penaj
 • Cursuri de masterat în fabricație

Artizanat din materiale naturale cu propriile mâini: o varietate de materiale

Cel mai adesea, meșteșugurile din materiale naturale în vara și toamna, pentru că în acest moment puteți găsi multe lucruri utile, aproape sub picioarele voastre. Cu toate acestea, unele materiale sunt disponibile în orice moment al anului, astfel încât nici iarna rece, nici primăvara devreme ar trebui să fie un obstacol în calea creativității.

lemn

Mesele din lemn vor găsi întotdeauna un loc vrednic în interior și în formă pot fi extrem de diferite, deoarece pomul este folosit în diferitele sale variante:

 • Prutiki și crengi - cele mai accesibile mijloace pentru crearea de articole realizate manual. Dintre acestea, poți să faci figuri de animale, asteriscuri, inimi și, în general, orice formă, care este foarte interesantă pentru copii. Clădirile uscate și bețișoarele pot fi decorate cadru pentru fotografie sau oglindă, și de asemenea, desena un panou, umplându-le cu o anumită siluetă. Un vas de flori interesant pentru flori în stil ecologic este obținut din bastoane conectate unul cu celălalt.
Titularul fotografiilor și cărților poștale de la sucursale

Titularul fotografiilor și cărților poștale de la sucursale

Inima de bastoane uscate din lemn

Inima de bastoane uscate din lemn

Vaza pentru flori în stil ecologic

Vaza pentru flori în stil ecologic

 • Arborii împrăștiați și "cânepa" reprezintă, de asemenea, un domeniu larg de creativitate. Dintre acestea, puteți efectua articole mai mari, cum ar fi ceasuri, coșuri sau standuri de creion. O astfel de muncă necesită mâinile și abilitățile bărbaților în lucrul cu uneltele, dar femeile pot folosi și spili pentru a crea ornamente decorative. Împăturirile de ramuri mici pot fi lipite împreună, creând diverse meșteșuguri. Pandantive drăguțe sunt obținute prin legarea mici scuipări pe frânghii la baza mare în jurul perimetrului. În același mod este necesar să se formalizeze vechiul lampa de podea sau candelabru.
Panou din coaja unui copac

Panou din coaja unui copac

Miniatura de perete"Домики"

Miniatura de perete "Case"

Rafturi de raft suspendate cu rafturi din lemn

Rafturi de raft suspendate cu rafturi din lemn

Decalare decorative pe plăci

Decalare decorative pe plăci

Urmăriți dintr-un copac

Urmăriți dintr-un copac

 • Scoarța și coaja de mesteacăn sunt materiale mai complexe în ceea ce privește crearea capodoperelor. diferit coșuri și cutii de coajă de mesteacăn sunt întotdeauna opere de artă, dar este foarte dificil să înveți cum să le faci. Pe coaja de copaci puteți crea picturi miniatură, care completează "desenul" crustei cu detalii adecvate.

pietricele

Din pietre de diferite culori și forme, sunt obținute mestesuguri excelente. Poți să faci un covor confortabil, să faci un panou fierbinte, decorativ sau o statuetă originală.

Panou decorativ de pietre

Panou decorativ de pietre

Sfat! Cele mai populare printre pietre sunt pietricele, deoarece are zone plate, datorită cărora este foarte ușor să se atașeze la bază cu adeziv.

Chiar și pietrele obișnuite pictate arată foarte strălucitoare și distractive, iar dacă creați încă o compoziție de la ele, veți obține un interior unic. Unii designeri folosesc pietricele pentru a decora suprafețele verticale sau orizontale dintr-un apartament, de exemplu, părți de pereți, șemineuri și pervazuri.

Decorare de piatră în setarea mesei

Decorare de piatră în setarea mesei

Cârlige pentru prosoape

Cârlige pentru prosoape

Decor interior cu pietre

Decor interior cu pietre

O idee interesantă pentru decor

O idee interesantă pentru decor

Fructe și semințe

Din lecțiile de lucru din școala primară, toată lumea își amintește mestesugurile copiilor din materiale naturale, pentru care folosesc conuri, ghindă, cochilii de nuci, semințe, boabe de cafea și așa mai departe. Împreună cu copiii de la aceste familiare la toate materialele, puteți crea un accesoriu decent decorativ pentru casa dumneavoastră. Mai des, de la fructe și semințe face figuri miniatură sau imagini tridimensionale. Dacă atașați fructe diferite la "buchetul" de pe crengi uscate, puteți înlocui în mod adecvat pomul de Crăciun.

Vaza de legume

Vaza de legume

Sfat! Orice material natural colectat (pietricele, conuri sau bastoane de lemn) trebuie să fie uscat înainte de a crea capodopere auto-făcute. Dacă piesele sunt ude, durata de viață a ambarcațiunii va fi mult redusă.

Sfeșnici din citrice

Sfeșnici din citrice

Flori de leguminoase

Flori de leguminoase

Frunze și flori

Frunzele căzute de diferite culori și flori uscate fac posibilă crearea celor mai strălucitoare buchete, compoziții și coroane decorative. Astfel de meșteșuguri de toamnă, fabricate din materiale naturale, nu se îmbină bine cu vasele obișnuite, ci cu recipientele originale: o coajă de pepene verde, o coajă de nucă de cocos sau o coajă de dovleac. Pentru a decora masa festivă, puteți completa doar compozițiile de toamnă cu lumanari, legume copt și fructe. Frunzele și mușchii sunt folosite pentru a crea aplicații și, uneori, o astfel de frumusețe se dovedește că nu este un păcat să o înlocuiască cu o imagine a unui artist contemporan.

Aplicații de frunze și flori

Aplicații de frunze și flori

Aplicații de frunze și flori

Aplicații de frunze și flori

Compoziția frunzelor

Compoziția frunzelor

applique"Бабочки" из листьев

Aplicația "Fluturi" din frunze

scoici

Un alt material unic pentru crearea articolelor realizate manual este cochilii. Specimenele individuale sunt ele însele de un interes deosebit în ceea ce privește decorativitatea, iar produsele din ele nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Dacă sunteți destul de norocos să colectați o colecție de scoici pe mare, nu-i lăsați într-o pungă, dar imaginați-o pentru toată lumea, după ce ați emis o imagine sau o suspensie în stil marin.

Decor de coji

Decor de coji

Coroană decorativă de coji

Coroană decorativă de coji

Shells în aurire

Shells în aurire

Compoziția cojilor sub formă de inimă

Compoziția cojilor sub formă de inimă

Shells shells decoration

Shells shells decoration

Shells - decoratiuni decorative ale lumanarilor

Shells - decoratiuni decorative ale lumanarilor

Dream catcher

Dream catcher

Mobil din scoici

Mobil din scoici

penaj

Pene sunt de obicei utilizate ca componente în alte obiecte de artizanat: fac cozi, coafuri sau trunchiuri de copaci. Dar le puteți folosi și separat dacă le leagă în buchete mici și le pune în recipiente transparente. Un astfel de decor "de pasăre" va aduce emoții proaspete în interior.

Lanternă pentru fântână

Lanternă pentru fântână

Nuanțe pentru lampă

Nuanțe pentru lampă

Fountain Wall Decor

Fountain Wall Decor

Instalarea de pene

Instalarea de pene

Lampă de podea decorată cu pene

Lampă de podea decorată cu pene

Candelabre ornamentate cu pene

Candelabre ornamentate cu pene

Cursuri de masterat în fabricație

Este destul de ușor să faceți un articol din materiale naturale, deoarece acest lucru este predat la școală. Dacă încercați, puteți crea o adevărată opere de artă. Mai jos vom descrie detaliile despre fabricarea unor mici lucruri frumoase.

Panou colorat

Un panou interesant poate fi făcut din diferite materiale naturale. Frunzele uscate, paiele, nuca si florile uscate sunt potrivite pentru el. Complotul în sine poate fi absolut orice. Panoul este creat după cum urmează:

 1. Mai întâi, formați cadrul, care poate acționa unghiuri de forme originale sau câteva ramuri, conectate una cu cealaltă. Panoul poate fi rotund, în acest caz o viță de vie poate acționa ca un cadru.
 2. Baza pentru panou este hârtie de pânză sau hârtie simplă. În unele cazuri, puteți face o grămadă de paie, lăsând în mod deliberat spații goale în imagine.
 3. Din frunze, flori și alte materiale naturale disponibile, puteți crea o compoziție și, în cazul unei baze de paie, o soluție interesantă este de a lega elementele într-o rețea deja creată.
 4. Ultima etapă va fi crearea de elemente de fixare (din cablu sau sârmă), prin care panoul poate fi atârnat pe perete.
Panou din ramuri și iarbă

Panou din ramuri și iarbă

Vase de flori din coajă de ouă

Vasele miniaturale sunt fabricate din coji de ouă, totuși această lucrare necesită o mare precizie datorită fragilității materialului:

 1. În primul rând, trebuie să spargi un ou crud și să toargi tot conținutul într-un castron. Marginile pot fi evacuate uniform, dar pot fi lăsate fragmentate.
 2. Apoi, rezolvăm problema stabilității vasei viitoare. În aceste scopuri, fie un stand pentru ouă, sau ambalaje de la ei. Dacă nu intenționați să utilizați alte dispozitive, puteți folosi lut, care se rostogolește în flagel și leagă partea de jos a vasului viitor.
 3. După înregistrarea containerului, îl puteți ocupa de chiriași. Poate acționa ca o vază în care florile sălbatice mici vor sta în apă și un vas în care puteți planta verde, mușchi sau mici suculentele.
Ghivece de ouă

Ghivece de ouă

Sfat! În plus față de ghivecele din coajă, se obțin sfeșnici excelenți. Orice meșteșug din coajă va fi potrivit în timpul vacanței de Paște.

Sfeșnic din ciucuri

Pentru a face un sfeșnic dintr-o cânepă mică sau tăiat, trebuie să efectuați o serie de acțiuni simple:

 1. Orice părți din lemn trebuie să fie pre-tratate prin impregnare, pentru a le elimina apariția putregaiului și dăunătorilor.
 2. În plus, centrul miezului ciot sau oriunde (în funcție de ideile) trebuie să fie forate gaura suficient de largă și puțin adâncă, în care se potrivește o lumânare standard plată. În cazul în care abilitatea de a lucra cu un burghiu nu este, puteți utiliza un cuțit obișnuit, dar lucrarea va dura mai mult.
 3. După aceea, trebuie să procesați marginile și decupajul produsului cu șmirghel.
 4. Pentru decor, puteți picta produsul sau îl puteți lăsa în forma sa naturală, dar îl vopsiți cu bucăți. Marginile produsului pot fi legate cu pânza sau înfășurate într-o frânghie de iută.
Sfeșnic din ciucuri

Sfeșnic din ciucuri

De asemenea, pare interesant sfeșnic pentru mai multe lumânări, executate într-o manieră similară pe o lungă lovitură. Dacă credeți că muntele lui la un perete sau un suport stabil, vă puteți bucura de multe ori ei înșiși o seară romantică.

Dacă doriți să creați ceva complet unic, ceva pe care nimeni nu l-a făcut vreodată, lăsați imaginația să meargă sălbatic. Uneori, obiectele cele mai familiare pot să apară într-un astfel de mod neobișnuit ca te intrebi cum totul s-ar putea ajunge la cineva în cap.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: