Ne verjemite svojim očem: 60 + izjemne izvedbe optičnih iluzij v notranjosti

Nenavadna notranjost, v kateri je težko orientirati, kje je to

Nenavadna notranjost, v kateri je težko krmariti

Sodobni trendi v notranjosti so neločljivo povezani s potrebo po razširitvi prostora, saj se večina stanovanj ne more pohvaliti z zadostno površino. Razširite prostor z rušenjem stene ni vedno mogoče in precej težko. V tem primeru se lahko obvladate z nalogo s pomočjo optičnih iluzij, ki pomagajo ustvariti izvirno notranjost!

  • Trompley
  • Barvne iluzije
  • Iluzije iluzij
  • Lahke iluzije
Zanimiva barvna rešitev s stenami

Učinkovita barvna rešitev s stenami

Trompley

  • Učinek trombosed v prevodu iz francoščine pomeni nič drugega kot optično iluzijo, ko se ustvari izkrivljanje stvarnosti. Zahvaljujoč tej tehnologiji lahko katerokoli ravno podobo spremenimo v tridimenzionalno sliko. Ta starodavna tehnika daje veliko možnosti, ki vam omogoča, da vidite perspektivo, kjer je pred kratkim pogled počival na prazno steno.

Digitalno tiskanje lahko dopolnjuje prostor s katerim koli manjkajočim elementom: postavite loke, narišite okno s čudovitim pogledom ali izdelkom konvencionalna vrata palača suite.

Zanimiva dekoracija koridorja

Eleganten dekor na hodniku

Isti koridor iz drugega kota

Isti koridor iz drugega kota

Zanimivo dejstvo! Čeprav je znano, da vse od otroštva papež Carlo centru lahko velja za enega prvih primerov optičnih iluzij, avtorstvo tehnologije "hype" v notranjosti pripada študent Rembrandt - Nizozemski slikar Hogstratenu.

Ko je sam izbral način igranja resničnih kompozicij v vesolju, je zapisal slike v slogu tromblinja in aktivno uporabljal to tehniko pri delu v sobah in sobah. Vendar pa je nemogoče vzpostaviti pravi izumitelj, saj se je realizem v umetnosti uporabljal tudi v antiki.

Najbolj presenetljivi primeri, ki se uporabljajo pri notranji opremi:

  • Imitacija. Ogromno knjižnica, kamnita stena ali opečni zidaki zdaj prodajajo v zvitkih. 3D tehnologija vam omogoča, da kupijo vsako notranjo opremo, ne da bi porabili veliko časa in denarja, saj je palica v stanovanjski podobi starodobnih dnevnikov veliko lažje kot v resničnem nizu. In izgledajo zelo realno.
  • Masking. Banalno vrata lahko tudi preseneti svoje funkcije, če bi bilo del kabineta ali prikrito kot stene, odstraniti vse okvirje.
Lepe stene v kopalnici

Lepe stene v kopalnici

Barva daje večji del stene

Barva daje debelino stene

  • Optične iluzije. Ljubitelji pop art lahko na katerikoli ravnini ustvari napetostne valove, zigeze ali spirale. Okraski imajo edinstveno sposobnost ustvarjanja iz ravne stene kakršne koli geometrijske figure.
  • Pohištvo je utrip. Plavajoča postelja ali miza v zraku bo postala okras notranjosti. Mehka raztegljiva kavča, ki izgleda kot podstavek iz marmorja, lahko naredi pravi občutek.
  • Ponarejeni dekor. Falsh-kamin ali ne grede Imajo samo dekorativno funkcijo, vendar lahko hitro in hitro ustvarijo dom v mestnem stanovanju.

Bela barva, obilje svetlobe in ogledal dvojno prostora

Bela barva, obilje svetlobe in ogledala vizualno povečata prostor za polovico

Naravna razsvetljava stropa

Naravna razsvetljava stropa

Barvne iluzije

Delo z barvno paleto je eden od osnovnih elementov notranje opreme. Osnovno poznavanje lastnosti vsake barve zagotavlja sposobnost za učinkovito uporabo vseh razpoložljivih metod pri načrtovanju prihodnosti projekta. In za delo z barvo ne zahtevajo velike izdatke, kot običajni ozadje in barve lahko ustvarite notranjost, spreminja vse tri dimenzije na bolje.

V tej barvni zasnovi lahko živijo samo ljudje z dobrim vestibularnim aparatom

V tej barvni zasnovi lahko živijo samo ljudje z dobrim vestibularnim aparatom

Kot začetni vzorec je majhna soba, prva stvar je vizualno podaljšujejo stene, razširjajo prostor. V ta namen se uspešno uporabljajo lahki hladni odtenki - biserno, bledo zelena ali sivo-modra. Za velike prostore so, nasprotno, primerni globoko tople in pastelne barve.

3D učinki na tla

3D učinki na tla

Prav tako pri oblikovanju majhne sobe se izogibajte vsem temnim odtenkom, kot so črna, rjava ali nasičena rdeča. Ampak nevtralni sivi in ​​zeleni ne vplivajo na zaznavanje prostora in se lahko uporabljajo pri oblikovanju pri dekoriranju srednje velikih prostorov.

Nasvet! Uporaba rumene sence za talne obloge bo prostor bolj sončno. Vendar ta prednost vizualno ustvarja nestabilno podporo.

Iluzije iluzij

Pri optični iluziji se pogosto uporabljajo vodoravne ali navpične črte. S pomočjo vodoravnih pasov lahko rahlo raztegnete prostor, navpični pa povečate višino. Zato je pri izbiri določene možnosti treba upoštevati začetne podatke.

Nasvet! Ni treba uporabljati prečnih črt, če so zgornje meje nizke, saj bo zgornja meja padla skupaj s širšim prostorom.

Zanimivo stopnišče v drugo nadstropje

Zanimivo stopnišče v drugo nadstropje

Majhni dekorativni predmeti lahko vizualno razširijo prostor, zaradi česar je večji. Zato se veliko pohištvo in dodatna oprema uporabljajo samo v ustreznem prostoru. V Ljubljani majhna spalnica Ogromna postelja bo videti zelo okorna in bo zlomila vse možne razsežnosti.

Nasvet! Če želite narediti sobo višjo, je odlična nasičene barvne talne obloge ali z uporabo kontrastnega vzorca.

Dnevna soba z nenavadnim volumetričnim učinkom na steno

Dnevna soba z nenavadnim volumetričnim učinkom na steno

Dober pripomoček za ustvarjanje optične iluzije je ogledalo. Zaradi svoje odsevne funkcije površina izbriše meje, prazna stena pa se spremeni v neomejen prostor. Skoraj vsak oblikovalec uporablja ta trik pri oblikovanju majhnih prostorov.

Nasvet! Uporaba slike ali okraske v dekorju vam omogoča tudi delo z optično iluzijo. Velike slike vedno vizualno zmanjšujejo prostor - to upoštevajte, ko uredite notranjost.

Lahke iluzije

Vizualna korekcija prostora bo pripomogla k ustvarjanju pravilno izbrana razsvetljava. Vgrajeni stropni elementi lahko vizualno povečajo višino prostora in ustvarijo sodobno elegantno obliko. Nič manj zanimive tehnike so uresničitev sijoče površine, uporaba ogledal ali točka svetlobe.

Majhna kopalnica z obokanim stropom

Majhna kopalnica z obokanim stropom

Nasvet! Pri nizkih stropih ni priporočljivo kopičenje strop na več ravneh in kompleksnih modelov. Prav tako je vredno opustiti masivni lestenec, da ne bi pritegnili pozornosti. Dovolj je, da visi lepo in lahkotno.

Takšna razsvetljava zviša strop

Takšna razsvetljava zviša strop

Enotna osvetlitev stene in spodnjih kotov s pomočjo majhne svetilke bo pomagal vizualno razširiti sobo. Če je treba doseči nasprotni učinek in zožiti prostor, zadostuje osvetlitev zgornjih vogalov.

Učinek oken na stropu

Učinek oken na stropu

Nasvet! S pomočjo predvajanja svetlobe lahko vizualno razširite prostor, tako da osvetljujete tri stene. Če zasenčite daljno steno, dobite zanimiv učinek, širina pravokotne sobe pa se bo nekoliko povečala. 

Prostor za zbiranje prostora na račun barve dopolnjuje prostornino

Območje prostora zaradi barve daje prostor treh dimenzijah

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

34 − = 28

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: