60+ φωτογραφία: Fuchsia σπίτι – προσγείωση και αρμόδια περίθαλψη

Φούξια - απίστευτα φωτεινό, όμορφο, λεπτό λουλούδι

Φούξια - απίστευτα φωτεινό, όμορφο, λεπτό λουλούδι

Τίτλος φούξια είναι ένα είδος αειθαλής φυλλοβόλα θάμνους, μικρά δέντρα και ημι-θάμνους, των οποίων το φυσικό περιβάλλον είναι ορεινές περιοχές στα υποτροπικά της Νότιας Αμερικής και ορισμένων νησιών. Πάρτε το ένα εργοστάσιο στην οικογένεια Κιπρείνι. Η φροντίδα για τη φούξια στο σπίτι είναι περίπλοκη από ένα πράγμα - ένα ξεθωριασμένο δέντρο χρειάζεται δροσερό χειμώνα. Αλλά για τα πάντα.

Περιεχόμενα

 • Ποικιλία ειδών
 • Φύτευση και μεταμόσχευση
 • Αναπαραγωγή
 • Φροντίδα
Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία ποικιλιών και χρωμάτων, κάθε κηπουρός μπορεί να βρει την αγαπημένη του φούξια

Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία ποικιλιών και χρωμάτων, κάθε κηπουρός μπορεί να βρει την αγαπημένη του φούξια

Λεπτή λευκή και ροζ φούξια

Λεπτή λευκή και ροζ φούξια

Ποικιλία ειδών

Έτσι, οι φούξια αντιπροσωπεύονται από δέντρα και θάμνους με ωοειδή λόγχη πράσινο ή ελαφρώς κοκκινωπό φύλλα, τα άκρα των οποίων είναι οδοντωτά και μυτερά. Οι επιστήμονες έχουν περίπου εκατοντάδες είδη αυτού του πανέμορφου φυτού και πολύ περισσότερες ποικιλίες, αλλά με όλες τις διαφορές των γενικών παραμένει το σχήμα της λουλουδικής φούξιας. Αποτελείται από δύο στοιχεία: ένα σωλήνα με ένα κύπελλο, το οποίο, ανοίγοντας, σχηματίζει έναν αστερίσκο και μια κορώνα που ξεχειλίζει από αυτό. Το corolla έχει συνήθως ένα διαφορετικό χρώμα και όχι πολύ μακριά πέταλα, από τα οποία λαμπερά στήμονες και ένα γουδοχέρι κοιτάζουν έξω.

Ο θάμνος με τέτοια γοητευτικά λουλούδια θα γίνει αναμφισβήτητα ένα στολίδι του site σας

Ο θάμνος με τέτοια γοητευτικά λουλούδια θα γίνει αναμφισβήτητα ένα στολίδι του site σας

Απαλή φούξια ομορφιάς

Απαλή φούξια ομορφιάς

Τα λουλούδια φούξια γοητεύουν με τα πολυτελή τους χρώματα

Τα λουλούδια φούξια γοητεύουν με τα πολυτελή τους χρώματα

F. Bolivian

Μοιάζει με ένα αειθαλή αρκετά διακλαδισμένο θάμνο περίπου ένα μέτρο ψηλά. Φυτά ωοειδή, μακρά και ευρεία. Λουλούδια μεγάλο, που συλλέγονται σε μια βούρτσα. Οι σωλήνες corolla είναι αρκετά μακρύς. Κύπελλα κάμπτονται στα 2 cm, που μοιάζουν με σκούρο-κόκκινο αστέρια. Η κορυφή της ανθοφορίας πέφτει στα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου.

Συμβουλές! Αν θέλεις να μεγαλώσεις μέσα σου σπίτι φούξια αυτού του είδους, να το παράσχει θερμότητα, επειδή είναι πολύ θερμόφιλο.

Όμορφη Βολιβιανή Φούξια

Όμορφη Βολιβιανή Φούξια

F. λεπτό

Ο θάμνος προέρχεται από τη Χιλή. Συνήθως, περίπου ένα μέτρο υψηλό. Λουλούδια κόκκινα με κίτρινο στήμονες, λεπτές, χαλαρωτικές. Συλλέγονται με βούρτσα σε μακριούς, κοκκινωπός μίσχους. Φύλλα σημείωσαν, λόγχη με κηλίδες στα άκρα. Άνθος από τα μέσα του καλοκαιριού έως τον Σεπτέμβριο.

Η ιδέα! Αν έχετε αρκετές φούξια διαφορετικών ειδών, μπορείτε να επιτύχετε συνεχή άνθηση όλο το χρόνο. Επιπλέον, με τη βοήθεια του σωστού κλαδέματος, είναι δυνατόν να διορθωθεί ο χρόνος εμφάνισης των μπουμπουκιών.

Λεπτή ροζ φούξια λεπτή

Λεπτή ροζ φούξια λεπτή

F. δέντρο

Ένα ψηλό φυτό με πυκνά οβάλ φύλλα. Τα λουλούδια είναι μικρά, ροζ, διαμορφωμένα στις κορυφαίες βούρτσες.

Φούξια σαν δέντρα

Φούξια σαν δέντρα

F. κομψό

Απίστευτα πολύχρωμα φυτά. Ο θάμνος φθάνει σε ύψος περίπου ενός μέτρου. Τα φύλλα είναι ωοειδή, 5-6 cm σε μήκος. Έχουν κόκκινα μίσχους και φλέβες. Τα λουλούδια συλλέγονται με βούρτσα. Sepals - κόκκινο και ένα χτύπημα - μοβ, πλούσια με μακριές στήμονες.

Fuchsia κομψό

Fuchsia κομψό

F. τριπλό

Αυτός ο θάμνος, που έφτασε σε μας από το νησί της Αϊτής, διακρίνεται από ένα μικρό ύψος (50 - 60 cm). Τα φύλλα απέναντι, επιμήκη, συλλέγονται σε πολλά κομμάτια. Το εξωτερικό μέρος τους είναι πράσινο-κόκκινο, και το εσωτερικό μέρος - καφέ-κόκκινο. Λουλούδια με σωλήνα εκατοστών και κόκκινα κύπελλα κοσμούν το εργοστάσιο από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Τρία φιδιά

Τρία φιδιά

F. corymboid

Αυτός ο ψηλός θάμνος (έως 5 μ.) Μεγαλώνει στις πλαγιές των Άνδεων. Έχει ένα λογότυπο, μακριά (μέχρι 17 cm) φύλλα και μικρά λουλούδια, που συλλέγονται σε τρίτες σχήμα βουρτσών. Μωβ πέταλα με λαμπερές στήμονες αναδύονται από τον επιμήκη σωλήνα. Ο χρόνος ανθοφορίας είναι στο δεύτερο μισό του καλοκαιριού.

Fuchsia corymbose

Fuchsia corymbose

F. υβρίδιο

Τα πιο δημοφιλή στους κηπουρούς είναι τα υβριδικά είδη και οι ποικιλίες φούξια, οι οποίες ανέρχονται σε 2 χιλιάδες. Δεν υπάρχουν παραλλαγές στο σχήμα του λουλουδιού εδώ! Έχουν διαφορετικά χρώματα, κούνιες, κύπελλα και σωλήνες κ.λπ. Ο τύπος των φύλλων επίσης ποικίλλει. Παραθέτουμε τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες υβριδίων:

 • Bristly: Swanley κίτρινο, Thalia, Gartenmeister Bonstedt?
 • Ampelnye: Marinka, Κόκκινες κορδέλες.

Συμβουλές! Αν ψάχνετε για ένα φωτεινό ροζ φούξια για προσγείωση μέσα κρεμασμένο καλάθι, σημειώστε το υβριδικό Pink Galore τύπου ampel.

Προσφορά Fuchsia Pink Galore

Προσφορά Fuchsia Pink Galore

 • Χωρίς αμφιβολία: Checkerboard, Aintree, Brutus;
 • Ημι-διπλό: Tennessee Waltz, Τέξας Longhorn;

Συμβουλές! Υπάρχουν πολλές ποικιλίες στις οποίες τα πέταλα του λουλουδιού είναι λευκά (Snowcap, Satellite). Αλλά αν θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας εντελώς με λευκή φούξια, πάρτε ένα φυτό Whirlaway.

 • Τέρι: Midge, Brigadoon, Swingtimen.
Τα λουλούδια fuchsi προκαλούν απόλαυση και θαυμασμό

Τα λουλούδια fuchsi προκαλούν απόλαυση και θαυμασμό

Υπέροχη λευκή και κόκκινη φούξια

Υπέροχη λευκή και κόκκινη φούξια

Ανάμεσα στις ποικιλίες φούξια, μπορείτε να βρείτε τόσο απαλά και ζωντανά είδη

Μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών φούξιας, μπορεί κανείς να βρει τόσο ευαίσθητα και ζωντανά είδη

Η απίστευτα πολυτελή φούξια αιχμαλωτίζει με την εμφάνισή της

Η απίστευτα πολυτελή φούξια αιχμαλωτίζει με την εμφάνισή της

Φύτευση και μεταμόσχευση

Η προσγείωση γίνεται στις αρχές του καλοκαιριού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται να πάρετε φούξια είναι ο τύπος και το μέγεθος του δοχείου.

Μην προσπαθήσετε να φυτέψετε το λουλούδι σε πολύ μεγάλο δοχείο. Φυτεία φυτών σε μια μικρή κατσαρόλα, και όταν βλέπετε ότι οι ρίζες είναι καλυμμένες με ολόκληρο το θρόνο της γης, μεταφέρουν τα πιο ευρύχωρα πιάτα της.

Συμβουλές! Μη χρησιμοποιείτε πήλινα δοχεία, καθώς αντιδρούν πάρα πολύ στη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, υπερβολικά ζεσταίνουν το καλοκαίρι και ψύχουν έντονα στο κρύο. Η θερμοκρασία του δοχείου, με τη σειρά του, επηρεάζει τις ρίζες του φυτού.

Πήλινο δοχείο - όχι η καλύτερη επιλογή για φούξια

Πήλινο δοχείο - όχι η καλύτερη επιλογή για φούξια

Ένα υποχρεωτικό αντικείμενο είναι η αποστράγγιση. Κατάλληλα βότσαλα ή διογκωμένος πηλός. Οι γενικές απαιτήσεις για το έδαφος για φούξια έχουν ως εξής:

 • Καλή πυκνότητα. Διαφορετικά, το φυτό δεν θα παραμείνει στο έδαφος, δεδομένης της αφθονίας της ανθοφορίας του?
 • Διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών.
 • Δυνατότητα αναπνοής, καθώς και διαπερατότητα νερού επαρκή για τη διατήρηση ενός υγρού περιβάλλοντος.
 • Στειρότητα, απουσία παρασίτων.

Κατ 'αρχήν, η φούξια θα αναπτυχθεί καλά στο ελαφρώς όξινο μίγμα λουλουδιών που αγοράζεται στο κατάστημα. Αλλά μπορείτε να κάνετε ένα υπόστρωμα μόνοι σας. Υπάρχουν δύο επιλογές:

 1. Άμμος, τύρφη και φυλλοβόλα γη (1: 2: 3).
 2. Γη άμμου, θερμοκηπίου και πηλού (1: 2: 3). Εδώ, επίσης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κασσίτερο.

Μεταμοσχεύστε φούξια την άνοιξη. Συντομεύστε τις ρίζες και κόψτε τους βλαστούς κατά ένα τρίτο (φυσικά, εάν η ποικιλία δεν είναι ampelny). Μετά τη μεταμόσχευση τοποθετήστε σε ένα ζεστό και φωτεινό μέρος, άφθονα ποτισμένο και ψεκασμένο.

Το Kashpo με φούξια θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση της αυλής σας

Το Kashpo με φούξια θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση της αυλής σας

Κοκκινισμένα όμορφα λουλούδια φαίνονται υπέροχα στα σμαραγδένια πράσινα φύλλα

Κοκκινισμένα όμορφα λουλούδια φαίνονται υπέροχα στα σμαραγδένια πράσινα φύλλα

Αναπαραγωγή

Υπάρχουν δύο τρόποι αναπαραγωγής της φούξιας - μοσχεύματα και σπόροι.

Από τα μοσχεύματα

Αυτός ο τύπος αναπαραγωγής χρησιμοποιείται στο τέλος του χειμώνα (Φεβρουάριος - Μάρτιος) και στις αρχές του φθινοπώρου. Οι ποικιλίες που αναπτύσσονται αργά θα μειωθούν τον Αύγουστο.

Λαμβάνετε μοσχεύματα μήκους 5 έως 7 cm και τα ρίζα τους σε νερό, άμμο ή κάποιο χαλαρό υπόστρωμα. Οι ρίζες εμφανίζονται μετά από τρεις εβδομάδες, μετά τις οποίες το νεαρό φυτό φυτεύεται σε μικρές γλάστρες (μέχρι 9 εκατοστά σε διάμετρο) με προετοιμασμένο χώμα. Για τους σκοπούς αυτούς, πρέπει να προσεγγιστεί ένα μίγμα φύλλων και χλοοτάπητα, άμμου και χούμου σε ίσες αναλογίες.

Συμβουλές! Ότι ο θάμνος έχει αποδειχθεί μεγαλοπρεπής, φυτέψτε σε ένα κατσαρόλα κάποια εξαρτήματα και πιέστε τις κορυφές τους ότι υπήρχαν περισσότερα κλαδιά.

Ένας όμορφος πλούσιος θάμνος φούξιας μπορεί να σχηματιστεί από τα χέρια κάποιου

Ένας όμορφος πλούσιος θάμνος φούξιας μπορεί να σχηματιστεί από τα χέρια κάποιου

Σπόροι

Για να αναπαραχθούν φούξια από τους σπόρους, οι κτηνοτρόφοι στρέφονται για να πάρουν νέες ποικιλίες. Στο σπίτι, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να πάρετε σπόρους από φούξια σταυρωτής επικονίασης διαφορετικών ποικιλιών, αλλά να προβλέψετε τι θα συμβεί είναι εξαιρετικά δύσκολη. Είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράσετε έτοιμους σπόρους στο κατάστημα.

Σπέρνουν σπόρους κατά την ψυχρή περίοδο, σπάνια διανέμοντας την επιφάνεια του υγρού κομποστ. Στη συνέχεια, καλύψτε με πολυαιθυλένιο και κρύψτε σε ένα ζεστό (20-25 ° C), φωτεινό μέρος. Βυθίζετε σε γλάστρες (5 cm) με θρεπτικό χώμα, όταν τα τσαμπιά έχουν έξι φύλλα. Μετά την πλέξιμο του κώματος με ρίζες, φυτεύονται σε συνηθισμένες γλάστρες και φροντίζουν όπως καλλιεργούνται από φυτάρια μοσχεύματα.

Αγοράστε σπόρους φυτών σε εξειδικευμένα, αξιόπιστα καταστήματα

Αγοράστε σπόρους φυτών σε εξειδικευμένα, αξιόπιστα καταστήματα

Φροντίδα

Ας εξετάσουμε τους βασικούς κανόνες φροντίδας των φούξια.

Θερμοκρασία και υγρασία του αέρα. Όταν ένα δέντρο καλύπτεται από λουλούδια, διατηρείται σε ένα ζεστό δωμάτιο (18-25 ° C). Το χειμώνα η φούξια απαιτεί ανάπαυση και πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες (5-10 ° C), κάτι που είναι κάπως προβληματικό σε ένα διαμέρισμα. Εάν αφήσετε το εργοστάσιο να χειμελιωθεί σε θερμοκρασία δωματίου, θα απορρίψει τα φύλλα και οι βλαστοί θα τεντώσουν κάπως.

Το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται τακτικά, αλλά μην αφήνετε την κατσαρόλα στο ρεύμα. Το καλοκαίρι ψεκάζεται φούξια δύο φορές την ημέρα. Το φθινόπωρο και το χειμώνα αυτό δεν γίνεται.

Πότισμα. Σε ζεστό καιρό, το κώμα της γης κάτω από φούξια πρέπει να είναι συνεχώς ενυδατωμένο. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο όγκος του υγρού μειώνεται. Το χειμώνα, τόσο λιγότερο συχνά, τόσο ψυχρότερη είναι η θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Στη ζεστή εποχή, το χώμα κάτω από τον θάμνο θα πρέπει να υγραίνεται όλη την ώρα

Στη ζεστή εποχή, το χώμα κάτω από τον θάμνο θα πρέπει να υγραίνεται όλη την ώρα

Φωτισμός. Το φως πρέπει να διασκορπιστεί. Από τις άμεσες ακτίνες φούξιας, εμφανίζονται εγκαύματα. Από την έλλειψη φωτός, η άνθηση επιδεινώνεται. Οι καλύτερες επιλογές είναι η ανατολική και η δυτική ένα παράθυρο.

Συμβουλές! Μην μετακινείτε το δοχείο κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας φούξια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην πτώση των μπουμπουκιών.

Η Φούξια αγαπά το διάχυτο φως

Η Φούξια αγαπά το διάχυτο φως

Μην εκθέτετε το καυτό φως του ήλιου στη φούξια

Μην εκθέτετε το καυτό φως του ήλιου στη φούξια

Κοστούμια. Η φούξια γονιμοποιείται κατά τη διάρκεια της βλάστησης με ανόργανα λιπάσματα κάθε 2-3 εβδομάδες.

Κοπή. Από τη φούξια είναι δυνατό να σχηματιστεί ένα δέντρο με σφραγίδες. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε μία ισχυρή κεντρική διαδικασία, δέστε το σε ένα στύλο, και οι άλλοι κλάδοι για τη μείωση, έως ότου η στήλη δεν θα αυξηθεί στο επιθυμητό ύψος. Στη συνέχεια, πιέστε την κορυφή για να ξεκινήσετε τη διακλάδωση. Η διαμόρφωση θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια.

Ασθένειες και θεραπεία. Μεταξύ των παρασίτων για φούξια, οι αφίδες, τα ακάρεα αράχνης και τα λευκά είναι φοβερά. Με ήπιο βαθμό ζημιάς, τα φύλλα πλένονται με διάλυμα σαπουνιού. Σε σοβαρές περιπτώσεις καταφεύγουν στη χρήση εντομοκτόνων.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

22 − 13 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: